News

Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament cu două camere în București. Cu acești bani îți cumperi o altă locuință

Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament cu două camere în Capitală, în 2024. Prețul cerut de meseriași este surprinzător.
14.02.2024 | 09:56
Cat a ajuns sa coste renovarea unui apartament cu doua camere in Bucuresti Cu acesti bani iti cumperi o alta locuinta
Cât costă renovarea unui apartament în București. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prețul pe care ar trebui să îl plătească un bărbat pentru renovarea unui apartament cu două camere în București. În mai multe orașe din România, piața imobiliară a început anul cu prețuri în creștere. Încă din 2023 s-a observat această tendință.

Cât costă renovarea unui apartament cu două camere în București

Majorări ale tarifelor se observă și în cazul materialelor de construcție. Meseriașii cer și ei mai mulți bani, mai ales că cererea este din ce în ce mare, iar oameni pricepuți în acest domeniu sunt tot mai puțini.

ADVERTISEMENT

De exemplu, un bucureștean care a postat un mesaj pe un grup de Facebook destinat domeniului imobiliar, a aflat cât l-ar costa renovarea unui apartament cu două camere în Capitală. Prețurile sugerate de internauți sunt surprinzătoare.

Unii dintre ei au concluzionat că și-ar putea cumpăra o altă locuință cu banii respectivi. „10-15.000 maxim, dacă vă limitați la materiale din gama mediu, folosiți parchet în loc de gresie etc.

ADVERTISEMENT

Într-un apartament de bloc comunist nu merită să investiți cu materiale premium, tot valoare de apartament comunist va avea”, a fost răspunsul unui internaut.

„Ne pui și nouă niște poze să nu rămânem proști? 25.000 pe două camere?”

De la acest comentariu s-a pornit o adevărată discuție în contradictoriu cu privire la prețul pe care românii îl dau pentru renovarea unei locuințe. Un alt participant la discuție a spus că pentru a renova total și a utila un apartament cu două camere suma cerută este de „minim 25.000 de euro”.

ADVERTISEMENT

„Ne pui și nouă niște poze să nu rămânem proști? 25.000 pe două camere?”, l-a întrebat o altă persoană. „Sigur! Sunt curios cum evaluezi tu din poze decopertarea și molozul. Instalația sanitară, termica și cea electrică, tot așa o evaluezi, din poze? Manopera tot din poze îți dai seama cât a costat?”, a spus cel care a susținut că prețul este de 25.000 de euro.

Unii dintre bucureșteni au afirmat că dacă vrei lux, poți să investești și 50.000 de euro în renovarea unui apartament cu două camere. În timp ce alții au susținut că mobilatul nu ar trebui inclus în costul de renovare.

ADVERTISEMENT

Cei mai mulți internauți au spus că au dat între 7.500 și 30.000 de euro. „Fără mobilat, minim 10.000 – 12.000 euro în sus, în funcție de materiale. Schimbat instalații, tocarie, pereți, geamuri, diverse finisaje”/ „Cu centrala și partea electrica – 20.000 de euro. De la zero. Plus 10.000 mobilă și electrocasnice”, au transmis câțiva dintre bucureștenii care au lăsat comentarii la postarea bărbatului.

 

ADVERTISEMENT