Life

Cât a ajuns să coste un borș de pește pe litoral, la începutul verii 2024. Puțini români își permit să mănânce așa ceva

Cât costă un borș de pește pe litoral, la începutul verii 2024. Prețul a crescut considerabil și puțini români și-l mai permit.
09.06.2024 | 19:35
Cat a ajuns sa coste un bors de peste pe litoral la inceputul verii 2024 Putini romani isi permit sa manance asa ceva
Cât costă, la începutul verii 2024, un borș de pește pe litoral. Sursa foto: Facebook, bucatariaromaneasca.ro/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât costă un borș de pește pe litoral, la începutul verii 2024. La un restaurant cunoscut, preparatul are un preț destul de mare, pe care nu mulți și-l permit.

Cât a ajuns să coste un borș de pește pe litoral, la începutul verii 2024. Prețul e uriaș

Vara abia a început de câteva zile, iar temperaturile de afară sunt mari, motiv pentru care unii români au decis să meargă pe litoral pentru a se bucura de această vreme.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii iunie, apa din Marea Neagră a ajuns la o temperatură de cel puțin 21 de grade. Temperatura din aer a fost, în cursul zilei de sâmbătă, apropiată de 30 de grade, iar turiștii au venit pe litoral în număr mare.

Cazările la diverse locații, precum și mâncarea și închirierea unui șezlong pot ajunge să fie destul de costisitoare pentru cei care vin pe litoralul românesc.

ADVERTISEMENT

Dacă vor să se bucure de mâncare de calitate, bazată pe pește sau fructe de mare, românii sunt nevoiți să scoată din buzunare sume destul de mari.

Cei care merg la mare își doresc să încerce preparatele specifice, cum ar fi o porție de hamsie cu mujdei, un platou cu fructe de mare sau un borș de pește.

ADVERTISEMENT

Prețurile țin cont și de local, fiind mai mari atunci când restaurantul este unul de prestigiu, unde se mănâncă bine. De exemplu, la un local foarte cunoscut din Constanța, un borș de pește are prețul de 31 de lei. Acesta vine însoțit de pâine, smântână și ardei, potrivit playtech.ro.

Nici porția de hamsii nu face excepție. Pentru acest preparat, românii trebuie să plătească 40 sau chiar 50 de lei. Prețul a crescut considerabil în ultimii ani, atunci când porția de hamsii era 10 lei.

ADVERTISEMENT

Turiștii care ajung pe litoral sunt îndemnați să mănânce la locațiile mai bine cotate, chiar dacă prețurile sunt mai mari. În aceste localuri, regulile de igienă sunt mai stricte, iar preparatele nu le provoacă turiștilor probleme.

Cât costă o vacanță all inclusive pe litoral

Pe litoralul din România există aproximativ 24.000 de locuri de cazare all inclusive. O familie formată din trei membri poate plăti, pentru un sejur de șapte nopți, 1.500 de euro.

În Eforie Nord, o noapte de cazare la un hotel all inclusive, de patru stele, începe de la 1.000 de lei pentru două persoane. Prețul include mai multe facilități, cum ar fi minibarul, alimentat zilnic.

La hotelurile unde este asigurat doar micul dejun, prețul mediu pentru o cameră este de 400 de lei. La această sumă se adaugă, de asemenea, minim 400 de lei pentru a lua prânzul și cina la restaurant, notează romaniatv.net.

ADVERTISEMENT