Life

Cât a ajuns să coste un brad de Crăciun. Cu ce prețuri se vând pentru sărbătorile de iarnă din 2022

Cât a ajuns să coste un brad de Crăciun în 2022. Cu ce prețuri sunt vânduți pentru sărbătorile de iarnă din acest an.
21.11.2022 | 21:58
Cat a ajuns sa coste un brad de Craciun Cu ce preturi se vand pentru sarbatorile de iarna din 2022
Cât a ajuns să coste un brad de Crăciun în 2022. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste un brad de Crăciun în 2022. Cu ce prețuri se vând aceștia pentru sărbătorile de iarnă din 2022.

Cât a ajuns să coste un brad de Crăciun. Cu câți lei se dau

Dacă vreți să cumpărați un brad de Crăciun în acest an și vă interesează să știți prețurile cu care se vând aceștia, trebuie să aflați că ele pornesc de la câteva sute de de lei, dar pot ajunge la sume colosale de zeci de mii de lei.

ADVERTISEMENT

Un lucru pe care trebuie să îl stabiliți de la început este bugetul pe care vreți să îl investiți pentru a cumpăra un brad de Crăciun pentru sărbătorile de iarnă din 2022.

Trebuie să știți că prețurile oscilează în funcție de dorințele, sau mai bine zis de pretențiile pe care le aveți, și în funcție de înălțimea bradului și de frumusețea acestuia –  mai precis, despre cât de dese și bogate sunt crengile sale.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, un brad artificial de 120 de cm costă în jurul sumei de 250 de lei. Există și variante mai ieftine, la 180 de lei.

Pentru brazii mult mai înalți, de circa 180 de cm, iubitorii sărbătorilor de iarnă ar trebui să scoată în buzunar circa 400 de lei.

ADVERTISEMENT

Prețuri extrem de mari pentru brazii „de lux”

Un brad de Crăciun de 220 de cm poate costa până la 700 de lei, iar una brad artificial de lux cu ace full 3D, cu o înălțime de 250 de cm și cu crengile decorate cu un aspect de zăpadă, poate costa peste 3000 de lei.

Spre exemplu, pe site-urile specializate, un brad artificial cu vârfuri ninse și conuri de 5 metri înălțime și cu ace 2D și 3D costă circa 12.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Cei mai scumpi brazi de pe piață sunt cei care sunt deja împodobiți și au vârfurile ninse, un aspect de parcă ar fi venit chiar de afară.

Spre exemplu, un astfel de brad artificial de Crăciun de peste 2 metri înălțime costă 6000 de lei. În schimb, pentru un brad de 250 de cm înălțime cu ace 3D, un cumpărător trebuie să plătească circa 3300 de lei.

Opțiuni de brazi artificiali sunt pentru toate buzunarele, cele mai mici prețuri fiind de la circa 120 de lei. Desigur, există și varianta achiziționării unui brad natural, care se va face din piețe sau supermarketuri în apropierea Crăciunului.

ADVERTISEMENT
Tags: