News

Cât a ajuns să coste un kilogram de cireșe în piețe din București. Prețurile sunt enorme

05.05.2020 | 12:31
Cat a ajuns sa coste un kilogram de cirese in piete din Bucuresti Preturile sunt enorme
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să mai coste un kilogram de cireșe în piețele din București și din țară

? Aceasta este una dintre întrebările clasice la început de lună mai, atunci când apar aceste fructe în comerțul alimentar.

Cât a ajuns să coste un kilogram de cireșe în piețe din București. Prețurile sunt enorme

Luna mai e echivalentă cu startul în sezonul cireșelor. Ca în fiecare an, conform tradiției, aceste fructe sunt extrem de scumpe și nu oricine își permite un kilogram.

ADVERTISEMENT

În această săptămână, în câteva piețe din Capitală au apărut deja comercianții cu cireșe. Deocamdată, acestea sunt cele mai scumpe fructe pe care le pot găsi cetățenii.

Prețurile lor variază foarte mult, însă ambele ”extreme” sunt foarte, foarte scumpe pentru orice buzunar.

ADVERTISEMENT

Astfel, conform 9am, în Piața Floreasca, una dintre piețele de lux din București, se pot găsi cireșe momentan, cu ”doar” 80 de lei kilogramul.

Mai mult decât dublu e prețul cireșelor aduse din străinătate. Astfel, într-o altă piață de lux din Capitală, oamenii trebuie să scoată din buzunar aproape dublu dacă vor să se ”delecteze” cu un kilogram de cireșe. Aici, fructele venite din străinătate costă 150 de lei kilogramul.

ADVERTISEMENT

Cât costau cireșele în 2019

Și în urmă cu un an am avut prețuri uriașe la cireșele apărute în mai pe piețele din România.

Aproximativ în aceeași perioadă a anului trecut, cireșele costau, în piețele din Capitală, aproape cât un gram de aur. În anumite locuri se vindeau chiar și cu 120 de lei pe kilogram.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că prețul kilogramului de cireșe va scădea simțitor în următoarele două săptămâni, odată cu apariția pe piața a produselor interne.

ADVERTISEMENT