Life

Cât a ajuns să coste un kilogram de corcodușe din Turcia în piețele din România: ”Aveți prețuri mai mari decât în Irlanda”

Cât a ajuns să coste un kilogram de corcodușe din Turcia în piețele din România. Oamenii sunt revoltați de prețurile uriașe.
15.05.2023 | 18:31
Cat a ajuns sa coste un kilogram de corcoduse din Turcia in pietele din Romania Aveti preturi mai mari decat in Irlanda
Cât costă un kilogram de corcodușe din Turcia în piețele din România. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Românilor nu le vine să creadă cât a ajuns să coste un kilogram de corcodușe din Turcia în piețe. Prețurile sunt intens dezbătute de utilizatorii din mediul online. Și prețul cireșelor a crescut foarte mult.

Cât costă un kilogram de corcodușe din Turcia în piețele din România. Prețul i-a șocat pe români

Multe fructe care sunt foarte căutate în această perioadă se vând la prețuri uriașe în piețele din România. De exemplu, cei care vor să cumpere un kilogram de corcodușe turcești trebuie să scoate sume mari de bani.

ADVERTISEMENT

Prețul corcodușelor din Turcia este comparabil cu cel al cireșelor și, totodată, puțin mai mic decât cel al căpșunilor, unele dintre fructele sezonului.

Mai exact, un kilogram de corcodușe turcești se vinde cu 49 de lei într-o piață din centrul Bucureștiului. În ultima perioadă, fructele aduse din Turcia au devenit un subiect intens dezbătut în mediul online, din cauza prețurilor foarte mari.

ADVERTISEMENT

În aceeași piață, kilogramul de roșii costă 29 de lei. Cireșele grecești sunt și ele foarte scumpe. Un kilogram din aceste fructe atât de apreciate de români costă 65 de lei.

Românii sunt revoltați de prețurile mari ale corcodușelor. Mai mult, vânzătorii le vând fără casă de marcat, după cum a scris un român pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

“Corcodușe din Turcia – 49 lei/Kg.  Băi ați innebunit? Sunt corcodușe acum pe marginea drumului. Voi le-aduceți din Turcia și le vindeți la prețul ăsta?  Și cireașa de pe tort, cireșe grecești la 65 lei/Kg.

Păi cum să vinzi de toți banii ca precupeț în piață, fără CASĂ DE MARCAT?”, a scris românul în postarea sa, după ce a văzut prețurile fructelor de sezon.

ADVERTISEMENT

Un internaut a ținut să precizeze că prețurile din România, atunci când vine vorba de fructe, sunt chiar mai mari decât cele din Irlanda, acolo unde alte fructe costă mai puțin.

“Aveți prețuri mai mari decât în Irlanda. Și noi aici le importam din cauza brumei care cade în Aprilie – Mai, când cireșii sunt în floare. Căpșunii în schimb îi cresc organic și 6 euro/kg e mult dacă cer”, a comentat un alt utilizator, notează redacția.ro.

De ce sunt corcodușele benefice pentru sănătate

Corcodușele sau zarzărele sunt foarte căutate datorită beneficiilor pe care le au pentru sănătate. Sunt bogate în nutrienți esențiali, care au diverse roluri pentru organism.

Unul dintre beneficiile corcodușelor este faptul că protejează de bolile cardiovasculare. Acestea conțin antioxidanți care protejează inima și sistemul vascular împotriva inflamației și stresului oxidativ.

De asemenea, corcodușele conțin vitamina A și carotenoide, care ajută la menținerea sănătății ochilor și la prevenirea bolilor oculare. Aceste fructe ajută și la menținerea sănătății oaselor și la prevenirea osteoporozei datorită conținutului ridicat de potasiu și magneziu.

Un alt beneficiu al corcodușelor este faptul că, datorită conținutului ridicat de fibre, ajută la menținerea sănătății intestinale și la prevenirea constipației, îmbunătățind astfel digestia.

În plus, ajută și la menținerea sănătății pielii și încetinesc procesul de îmbătrânire, reducând pericolele cauzate de radiațiile UV, datorită conținutului de vitamina C și antioxidanți.

ADVERTISEMENT
Tags: