Life

Cât a ajuns să coste un kilogram de pepene roșu la Lidl. Alimentul pe care românii adoră să-l mănânce vara are un super preț

Care este prețul unui kilogram de pepene roșu la Lidl. Alimentul adorat de români vara are un super preț și trebuie să profitați.
04.07.2024 | 07:57
Cat a ajuns sa coste un kilogram de pepene rosu la Lidl Alimentul pe care romanii adora sal manance vara are un super pret
Cât costă un kilogram de pepene roșu la Lidl. Sursa foto: doc.ro, lidl.ro, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât costă un kilogram de pepene roșu la Lidl. Acest produs este printre cele mai cumpărate vara de către români. Mulți adoră gustul acestui fruct de sezon și fac diferite combinații, în funcție de zona de unde provin.

Cu cât poți cumpăra un kilogram de pepene roșu la Lidl

Pepenele roșu este nu doar gustos, ci și o sursă plină de vitamine. Are proprietăți antioxidante, utile pentru sistemul digestiv și trebuie să-l consumați cu regularitate dacă vă doriți să acumulați nutrienții acestuia.

ADVERTISEMENT

Pepenele roșu se găsește în prezent în piețe și în supermarketuri. Dacă vă doriți unul românesc trebuie să mergeți în piață, acolo unde veți descoperi mai multe sortimente și veți avea și posibilitatea de a-l gusta și de a vedea dacă vă este pe plac.

Cei mai căutați pepepeni sunt, de obicei, cei de Dăbuleni, aceștia fiind considerați printre cei mai buni la gust și la textură. Trebuie, față de restul tipurilor de pepene, să achitați un cost în plus. De obicei, prețul începe de la 8, 9 sau chiar 10 lei.

ADVERTISEMENT

Dacă piața este prea departe de voi, puteți opta pentru un pepene verde din supermarketul Lidl. Așa cum apare pe site-ul oficial al retailer-ului, un kilogram de pepene roșu costă 2, 29 lei, o reducere de la 2, 99 lei, costul inițial.

Această sumă este valabilă până duminică, 7 iulie. În același interval mai puteți achiziționa și roșii românești la prețul de 8, 99 lei, în loc de 12, 99 lei. Dacă ratați campania actuală, nu este exclus ca Lidl să pregătească o alta de reduceri, dar nu se știe dacă prețurile vor fi similare.

ADVERTISEMENT

Dacă vă întrebați cum să puneți în coș un pepene copt, potrivit, trebuie să analizați atent textura cojii. Dacă este cu galben pe jumătate și restul verde, atunci acela este pepenele care vă va încânta cu siguranță prin aroma sa.

Cât de util este pepenele roșu pentru organism

Medicii spun că pepenele roșu este foare revigorant pentru zilele caniculare. Hidratează, datorită conținutului mare de apă, și este foarte bun pentru persoanele care suferă de retenție de apă, fiindcă stimulează diureza.

ADVERTISEMENT

”Acest fruct oferă săruri minerale, evidențiindu-se prin conținutul de magneziu și potasiu, însă conține și licopen, o substanță care joacă un rol important în neutralizarea radicalilor liberi și pe care o mai găsim în cantitate mare în roșii, dar și în alte fructe și legume de această culoare. Pe lângă magneziu și potasiu, pepenele roșu conține fibre, beta caroten și acid folic.

Pacienților care suferă de retenție de apă din cauza acidului uric ridicat din organism (inclusiv tensiune arterială mare) li se recomandă consumul de pepene roșu, pentru că stimulează diureza. Trebuie să se ia în considerare că două felii de pepene sunt echivalente cu un pahar mare de apă. Însă calitățile pepenelui roșu nu se opresc aici, fiind de ajutor, de exemplu, și la eliminarea deșeurilor din organism”, explică dr. Oana Cuzino pe doc.ro

ADVERTISEMENT