News

Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii într-o piață din București. Prețul este imens

Legumele s-au scumpit enorm în ultima perioadă. În București, un kilogram de roșii a ajuns să coste mai mult decât carnea de vită, de exemplu. Prețul cerut de comercianți este imens.
12.04.2022 | 21:35
Cat a ajuns sa coste un kilogram de rosii intro piata din Bucuresti Pretul este imens
Preț uriaș pentru un kilogram de roșii în București. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Primăvara vine cu măsuri de sprijin din partea Guvernului, dar și cu explozii de prețuri pe toate palierele: combustibili, energie sau alimente.

Preț uriaș pentru un kilogram de roșii în București

Cu mai puțin de două săptămâni până la sărbătorile Pascale, cetățenii din România sunt ”întâmpinați”, în piețe, de adevărate explozii de prețuri.

ADVERTISEMENT

Dacă pentru locuințe au facturi la curent electric și la gaze naturale uriașe, iar la pompă sunt tarife enorme pentru motorină și benzină, în piețe, românii primesc alte lovituri de proporții.

Legumele, printre produsele alimentare cele mai căutate în această perioadă, au prețuri foarte mari, unele chiar exorbitante pentru buzunarul oamenilor de rând.

ADVERTISEMENT

Recent, într-o piață din București, un kilogram de roșii românești a ajuns să coste, atenție, 55 de lei, scrie România TV.

Cu alte cuvinte, vorbim de un preț cu cinci ori mai mult decât în mod obișnuit. Cum era de așteptat, oamenii au rămas șocați când au văzut cererile comercianților de la tarabe. Cetățenii au mărturisit că nu își pot permite nici măcar să se apropie de aceste produse.

ADVERTISEMENT

La finele lunii martie, tot în Capitală, în Piața Domenii, un kilogram de roșii ”grase de Bulgaria” costa 18,5 lei. Mare, dar incomparabil cu cel din prezent al roșiilor românești.

Prețuri mari și pentru castraveți, cartofi sau varză

Roșiile nu sunt singurele legume ale căror prețuri au explodat în ultimele săptămâni. Castraveții, cartofii sau varza cunosc scumpiri accentuate.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai notează că, în urmă cu două săptămâni, un kilogram de castraveţi cornişon se vinde 25 de lei, adică triplu faţă de cât costau aceste legume în aprilie 2021.

Un alt produs alimentar care nu lipsește de pe masa românului, cartoful, are un preț foarte ridicat. Astfel, cartofii costă acum 24 de lei un kilogram.

Şi varza are preţuri care îi sperie pe cetățeni. Un kilogram de varză nouă a ajuns să coste 10 lei, de cinci ori mai mult decât costă în unele supermarketuri.

ADVERTISEMENT
Tags: