Cât a ajuns să coste un kilogram de struguri în piețele din România. Fructul de sezon nu mai e atât de accesibil ca anul trecut. Scumpirile din ultima vreme se văd în numărul clienților nemulțumiți de prețuri.
Ce preț are un kilogram de struguri la tarabe. Fructul preferat de oameni perioada asta e mai scump decât anul precedent. Cumpărătorii scot cu greu banii din buzunar când vine vorba de alimentele pe care trebuie să le cumpere.
Multe persoane se plâng că fructele și legumele au ajuns să fie mai scumpe decât carnea, care uneori se mai găsește și la ofertă. Din păcate, în condițiile acestea ajung să cumpere cantități tot mai mici, cel mult de poftă.
Spre exemplu, cei are merg zilele acestea în piețele din România vor observa costurile de la multe produse, cum sunt și strugurii. Fructul este unul dintre cele mai cultivate din lume, după citrice, banane și mere.
Cu toate acestea un singur kilogram este 17 lei. Costurile la fructele de sezon au crescut cu 7%, în timp ce legumele au suportat o scumpire de 16%, susțin economiștii români. Se găsesc pe primul loc în topul măririlor din industria alimentară.
„(R: Kilogramul de struguri cât e?) 17 lei. Am luat aşa, de poftă”, „Dăm mai mult pe legume decât pe carne. Fasolea a ajuns 18 lei. Anii precedenţi era 10 lei. Carnea o mai luăm cu 15 lei, 16 lei”, susțin clienții, conform observatornews.ro.
Strugurii, fructele vedete ale toamnei, sunt mai sănătoși decât te așteptai pentru că au în compoziția lor vitamine, minerale și antioxidanți polifenolici. Consumați cu regularitate aduc o mulțime de beneficii organismului.
Nutriționiștii îi recomandă oamenilor pentru că au rolul de a proteja sistemul cardiovascular. Au un antioxidant puternic, și anume resveratrolul, care declanșează în corp secreția hormonului adiponectină. Acesta din urmă împiedică dezvoltarea afecțiunilor cardiace și protejează vasele de sânge.
De asemenea, specialiștii îi îndeamnă pe toți să îi mănânce pentru că reduc riscul inflamațiilor și îmbunătățesc modul în care organele din corp procesează glucoza ori insulina. În plus, sâmburii lor protejează împotriva formării cheagurilor de sânge.
Totodată, strugurii ajută în procesul de detoxifiere, previn procesul de îmbătrânire prematură și sunt un aliat de încredere în curele de slăbire. Mai mult decât atât, sunt un furnizor important de tonus și energie datorită vitaminei B și a glucidelor.
„Strugurii sunt campioni la capitolul «dulceață», au 15-20g zahăr și 80-90 cal/100g. Merită să-i lăudăm pentru conținutul de potasiu, magneziu și calciu, sucul de struguri fiind o băutură recomandată în refacerea după efortul fizic intens la sportivi.
Au efect detox și alcalinizant. Sunt cel mai sănătos și echilibrat desert oferit de natură. Însă ca orice desert, se mănâncă cu măsură”, a notat Mihaela Bilic pe pagina de Facebook, în urmă cu un an.