Life

Cât a ajuns să coste un langoş în Cluj Napoca. Unui turist nu i-a venit să creadă

Este bine cunoscut faptul că prețurile au explodat la multe produse în ultimele luni de zile, însă nimeni nu avea să știe că este vorba despre astfel de sume.
24.02.2023 | 17:14
Cat a ajuns sa coste un langos in Cluj Napoca Unui turist nu ia venit sa creada
Cât a ajuns să coste un langoş în Cluj Napoca. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Un bărbat a rămas șocat în momentul în care și-a dat seama cât a ajuns să coste un langoș în Cluj Napoca. Vorbim despre un preț chiar de trei sau chiar de patru ori mai mare față de alte locații din România, unde găsim același produs, la aceeași cantitate.

Experiența trăită de un bărbat în Reșița

Dacă prețul pentru un hot dog la Poiana Brașov i-a șocat pe mulți, atunci ar fi bine să aflați cât costă un simplu langoș în Cluj Napoca, pentru că suma nu este deloc pentru orice buzunar, iar asta o spune chiar un bărbat care a avut șansa să facă o comparație.

ADVERTISEMENT

Un clujean a decis să meargă în vizită la Reșița, iar printre altele i-a atras atenție prețul pe care un langoș îl avea. Mai exact, acest preparat, care de altfel este e la mare căutare în perioada iernii, la munte, sau la târgurile de Crăciun, costa doar 2,5 lei.

Bărbatul a rămas șocat în momentul în care a văzut prețul, având în vedere că la Cluj, unde de altfel și locuiește, un langoș costă de aproape patru ori mai mult, adică prețurile pornesc de la 20 de lei. Deși acesta recunoaște că își iubește enorm orașul, când vine vorba de profit și de anumite costuri, sunt lucruri care nu îi convin deloc.

ADVERTISEMENT

Cât costă un langoș în Cluj

De asemenea, bărbatul a mai vorbit și despre modul în care traiul a devenit mai scump, adăugând că nu înțelege care este scopul unor astfel de prețuri, având în vedere produsele, care în alte părți sunt cu mult mai ieftine.

”Deși îmi iubesc orașul, am senzația, chiar când compar prețul unui langoș, că unii profită mai mult decât oferă de pe urma dinamicii reale existente la Cluj. Uneori nu e vorba de profitul unor persoane, ci de o logică a profitului care exclude.

ADVERTISEMENT

Iar această dimensiune a inegalității de acces la resurse e prea puțin discutată, cu atât mai puțin contracarată prin politici publice”, a fost doar o parte din remarca acestuia, potrivit Știri de Cluj.

Despre langoșul din Cluj, bărbatul spune că la târgul de Crăciun de anul trecut acesta era de 20 de lei, doar pentru început. Mai exact, acesta putea fi mai mare în funcție de toping, gem, dulceața, ciocolată, ori smântână după preferințele fiecărui client în parte.

ADVERTISEMENT

”La Cluj-Napoca, la punctul din Parcul Central, de pe Aleea Stadion, un langoș cu smântână și usturoi, deci simplu, costă 20 de lei. La Târgul de Crăciun, din decembrie 2022, prețurile pentru langoș au început de la 20 de lei, a mai spus bărbatul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: