Este în continuare mare forfotă pe litoralul românesc, chiar dacă se apropie finalul sezonului estival. Au crescut și vânzările de porumb fiert, având în vedere că este și perioada în care acest produs capătă aspectul potrivit pentru consum.
Printre turiștii care stau pe șezlong sau pe prosoape, sub umbrele sau la soare, pe plajele litoralului românesc sunt și o mulțime de vânzători ambulanți de porumb fiert. Unii români cumpără de poftă un astfel de produs, alții îl evită din motive sanitare și de igienă sau…pentru că au o recoltă proprie acasă.
Mijlocul lunilor iulie și august sunt perioadele în care porumbul devine zemos și dulce și poate fi fiert sau copt. Este un adevărat deliciu, mai ales dacă este presărat cu sare și uns cu unt. Pentru cei care sunt la dietă se recomandă a se mânca simplu.
În tarabele din piețe este plin de porumb, iar o parte din recoltă a ajuns și pe plajele de la malul Mării Negre. Vânzătorii ambulanți dau la bucată cu 10 lei un porumb fiert, în general, dar pot avea și oferte. Doi știuleți se pot achiziționa și cu 15 lei, potrivit romaniatv.net.
Chiar dacă prețurile sunt mai ridicate decât în piețele din diferite orașe, trebuie să luați în calcul proximitatea de plajă. Mulți turiști adoră să savureze ceva bun în timp ce se bucură de nisipul fierbinte, razele soarelui și de valurile răcoritoare ale mării.
Dincolo de prețurile de pe litoral, trebuie să știți că un porumb fiert sau copt are numeroase beneficii pentru sănătate. În primul rând, este apreciat de către experții în Medicină, respectiv în domeniul Nutriției, pentru proprietățile diuretice.
Un porumb fiert este bogat în: glucide, fibre, proteine, minerale (magneziu, fosfort, fier, zinc, mangan, etc.) și vitamine ( B1, B2, B3, B5 și B9). În plus, aflați că porumbul își păstrează din calități chiar și după procesul de fierbiere.
”Porumbul dulce este o sursa bogata de carbohidrati. Acestia furnizeaza energie pe parcursul zilei, previn cresterile si scaderile bruste de glicemie si ofera o senzatie de satietate de lunga durata.
100 de grame de porumb contin 7 grame de fibre. Porumbul previne constipatia si mentine sanatatea tractului digestiv. Porumbul mai contine, de asemenea, si acizi grasi Omega-3 si Omega-6, vitamina B1 si vitamina B6, seleniu si magneziu”, potrivit sfatulmedicului.ro