News

Cât a ajuns să te coste lunar să angajezi o bonă filipineză în 2024. Suma nu e mică

Cerere în creștere pentru specialiștii asiatici în îngrijirea copiilor. Ce salarii primesc pe lună bonele filipineze în România
31.03.2024 | 16:49
Cat a ajuns sa te coste lunar sa angajezi o bona filipineza in 2024 Suma nu e mica
Familiile optează tot mai mult pentru bone. Cât costă o bonă filipineză în România în 2024. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Bonele originare din Filipine și alte țări asiatice sunt extrem de căutate în România, fiind recunoscute pentru angajamentul și profesionalismul lor în îngrijirea copiilor români.

 Bonele filipineze tot mai căutate de familiile de români

O mare parte dintre români optează să angajeze o bonă pentru a se ocupa de copii. Adaptându-se la cerințele vieții moderne, românii au adoptat practica angajării bonelor, o tendință preluată din țările occidentale.

ADVERTISEMENT

Atât celebritățile, cât și persoanele obișnuite care au nevoie de ajutor în îngrijirea copiilor apelează cu încredere la bonele asiatice, recunoscute pentru profesionalismul lor în întreaga lume.

În România, familiile din diverse zone ale țării sunt dispuse să plătească aproximativ 3.000 de euro agențiilor de recrutare pentru aducerea bonelor din țări precum Filipine, Nepal, Indonezia și Sri Lanka.

ADVERTISEMENT

Cât este plătită o bonă pe lună

Pe lângă costurile inițiale, angajatorii trebuie să suporte și salariul lunar al bonei, care se situează în jurul sumei de 500-600 de euro, împreună cu taxele aferente. De asemenea, pentru bonele aduse din Asia, angajatorii trebuie să asigure și cazarea și masa.

,,Clienții sunt cupluri cu vârste cuprinse între 30 și 50 ani, cu unul până la trei copii, oameni care sunt angajați în poziții medii sau deținători de afaceri, din toată țara. În ceea ce privește costurile aducerii bonelor din Asia acestea variază între 2500 și 3500 euro, iar pachetul de servicii se poate personaliza”, potrivit lui Yosef Gavriel Peisakh, citat de România TV, care este general manager Work from Asia, una dintre cele mai mari agenții specializate în aducerea bonelor din Asia prin intermediul companiei sale Bona de Nota 10.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă numărul oficial de bone angajate este redus, tot mai mulți români aleg să beneficieze de serviciile unei bone, în unele cazuri angajându-le informal, mai ales pentru ore limitate de lucru.

În general, tarifele pentru o bonă pornesc de la cel puțin 20 de lei pe oră, însă suma poate varia în funcție de experiența bonei și numărul de copii pe care trebuie să-i îngrijească.

ADVERTISEMENT

Pe piața din România au apărut tot mai multe site-uri care oferă servicii de babysitting, inclusiv site-uri de joburi generale și platforme specializate, unde potențialii clienți pot compara și obține detalii despre bonele disponibile, notează Observator.

ADVERTISEMENT