Fotbal intern

Cât a costat gazonul execrabil de pe Arena Națională. Ce spun reprezentanții Primăriei Capitalei

15.10.2018 | 11:34
Cat a costat gazonul execrabil de pe Arena Nationala Ce spun reprezentantii Primariei Capitalei
ADVERTISEMENT

Gazonul de pe Arena Națională le-a dat bătăi de cap jucătorilor la partida România – Serbia, din cadrul Ligii Națiunilor, deși s-a anunțat că va fi în stare impecabilă la ora începerii meciului. Chiar dacă nu s-a mai jucat pe cel mai mare stadion al țării de pe 30 august, iar Primăria Capitalei s-a ocupat de îngrijirea gazonului, mai mulți jucători s-au plâns după meci de starea execrabilă a acestuia.

“Înainte de meci, toată lumea a spus că avem un gazon perfect, dar cred că a fost cel mai prost gazon pe care am jucat vreodată”, a declarat portarul echipei naționale, Ciprian Tătărușanu, care nu înțelege cum este posibil ca suprafața de joc să nu fie în regulă, deși s-au investit bani pentru îngrijire. “Gazonul se rupea din toate părțile, nici nu se putea sta în picioare. Sperăm să nu fim suspendați”, a adăugat Ciprian Tătărușanu.

ADVERTISEMENT

Primăria Capitalei: Gazonul de pe Arena Națională a costat 100.000 de lei

SC Sports Fields SRL a câștigat la începutul lunii august licitația pentru îngrijirea gazonului de pe Arena Națională, anunță Primăria Capitalei printr-un comunicat de presă. Firma respectivă a avut contract și cu FCSB, echipă finanțată de Gigi Becali. 100.000 de lei a costat îngrijirea suprafeței de joc pe o perioadă de 45 de zile scurse de la atribuirea contractului.

“Dintre cele 3 oferte depuse, operatorul economic desemnat câștigător a fost cel care îndeplinea cerințele tehnice și a depus oferta cu prețul cel mai scăzut – respectiv 99.780,80 lei (fără TVA). Suma reprezintă valoarea maximă a contractului, care este raportată la suprafața estimată pe care se vor realiza operațiunile de întreținere; suma ce va fi plătită până la finalul contractului poate fi mai mică, fiind calculată proporțional cu prestațiile efectiv realizate. Contractul va fi încheiat pe o durată de 45 de zile, interval în care se va finaliza o altă procedură, pe care Primăria Capitalei o pregătește în prezent”, se arată în comunicatul Primăriei Capitalei.

ADVERTISEMENT