Fotbal international

Cât a costat primul transfer al lui Dennis Man: ”Avea 6 ani când a venit”

30.01.2021 | 12:05
Cat a costat primul transfer al lui Dennis Man Avea 6 ani cand a venit
ADVERTISEMENT

Dennis Man a devenit cel mai scump transfer realizat vreodată din Liga 1. Până să valoreze milioane de euro, Man a făcut și obiectul unui transfer plătit… în produse.

Noul jucător al Parmei provine dintr-o familie de fotbaliști și a început să practice sportul cu balonul rotund la CS Vladimirescu, la vârsta de 6 ani. Primul lui antrenor, Cristian Sculici, spune despre fotbalist că avea calități extraordinare.

ADVERTISEMENT

Acest lucru a fost remarcat și de Alexandru Meszar, antrenor la Atletico Arad, cel care a insistat ca micul Man să fie transferat, pe când abia împlinise 10 ani.

Ce a primit CS Vladimirescu de la Atletico pentru Man și alți 5 jucători

Primul transfer din viața lui Dennis Man s-a realizat la nivel local, între cluburile CS Vladimirescu, unde a început fotbalul, și Atletico Arad, de unde fotbalistul a ajuns la UTA și mai apoi la FCSB.

ADVERTISEMENT

”Am primit două seturi de trening-uri. Nu a fost vorba de vreo sumă de transfer. Au intrat în tranzacția cu Atletico mai mulți jucători, între care și Dennis Man. Cea mai mare calitate a lui era să îi dribleze pe ceilalți. Am remarcat ușurința cu care dribla. Avea o finețe și o inteligență aparte pentru un copil așa mic”, a rememorat Cristian Sculici, la Ora exactă în sport.

Conform înțelegerii dintre cele două cluburi, CS Vladimirescu urma să mai încaseze și un procent de 30% dintr-un viitor transfer. Însă, la scurt timp după plecarea lui Man, clubul din Vladimirescu s-a desființat.

ADVERTISEMENT

Sculici ar fi preferat Spania, dar știe că Man va reuși și în Italia

Primul antrenor al internaționalului român îl compară pe fostul lui elev cu Adrian Ilie și spune că La Liga, campionatul Spaniei, îi venea ca o mănușă.

”Din punctul meu de vedere, i s-ar fi potrivit mai mult campionatul Spaniei, dar cred ca are capacitatea și puterea de a se adapta în orice campionat. Probabil că va avea nevoie de o perioadă de adaptare, dar cred ca va face față în Italia și poate chiar va ajunge și mai sus”, a adăugat Sculici pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Dennis Man a semnat, vineri, cu AC Parma, un contract valabil până în 2025, iar suma de transfer, 13 milioane de euro plus bonusuri de alte două milioane, este cea mai mare încasată vreodată de un club din România.

ADVERTISEMENT
Tags: