Life

Cât a investit Netflix în sezonul 4 din Stranger Things? Un singur episod costă 30 de milioane de dolari

Netflix nu s-a sfiit niciodată să facă investiții uriașe în filmele și serialele pe care le produce. Se pare că un singur episod al sezonului 4 din Stranger Things valorează 30 de miloane de dolari.
22.04.2022 | 18:26
Cat a investit Netflix in sezonul 4 din Stranger Things Un singur episod costa 30 de milioane de dolari
Suma fabuloasă investită de Netflix în sezonul 4 din Stranger Things. Foto: hepta.ro/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Surse din apropierea gigantului de streaming au dezvăluit că Netflix a investit sume colosale în Stranger Things, un serial care face furori în rândul abonaților platformei.

Suma colosală investită de Netflix în serialul Stranger Things.Un singur episod ar fi costat 30 de milioane de dolari

Într-un raport amplu realizat de Wall Street Journal, mai multe surse au dezvăluit faptul că cel de-al patrulea sezon al serialului Stranger Things are estimat un cost de 30 de milioane de dolari pe episod.

ADVERTISEMENT

Sezonul cuprinde nouă episoade, împărțite în două părți. În aceste condiții, bugetul total al producției s-ar ridica la suma de 270 de milioane de dolari.

Dacă acest lucru este adevărat, Stranger Things ar deveni una dintre cele mai scumpe producții cinematografice, depășind aproape toate filmele Marvel, cu excepția Avengers.

ADVERTISEMENT

Sezonul 4 Strager Thinghs, mai scump decât Game of Thrones

Despre Game of Thrones s-a spus că este unul dintre cele mai scumpe seriale realizate vreodată și că fiecare episod din ultimul său sezon a costat 15 milioane de dolari.

Totuși, nu este clar dacă pandemia de Covid-19 a influențat investițiile pentru sezonul cu numărul patru al producției Stranger Things.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui raport al Variety din 2017, primul sezon al serialului, al cărui succes era departe de a fi garantat, a costat 6 milioane de dolari pe episod, iar în următorul sezon, suma a crescut cu 2 milioane de dolari.

Nu este clar cât a costat partea a treia seriei, dar se preconizează că distribuția a primit o mărire considerabilă. Winona Ryder și David Harbour au început să câștige în jur de 350.000 de dolari pe episod.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vedetele mai tinere, precum Finn Wolfhard și Caleb McLaughlin, au primit 250.000 de dolari, scrie Complex.com.

Sezonul 4 din Stranger Things va avea premiera pe 27 mai, urmând ca restul episoadelor să apără pe Netflix la începutul lunii iulie.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: