Sport

Cât a plătit CSA Steaua, din bani publici, la TAS ca să afle ce știa de un an: că nu are drept de promovare în Liga 1!

CSA Steaua nu a acceptat decizia forurilor fotbalistice din România prin care nu i s-a permis intrarea la barajul de promovare în Casa Pariurilor Liga 1 și pe banii poporului a mers la TAS.
20.05.2022 | 18:10
Cat a platit CSA Steaua din bani publici la TAS ca sa afle ce stia de un an ca nu are drept de promovare in Liga 1
CSA Steaua nu a acceptat decizia forurilor fotbalistice din România prin care nu i s-a permis intrarea la barajul de promovare în Casa Pariurilor Liga 1 și pe banii poporului a mers la TAS. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Așa cum era de așteptat, mai marii Tribunalului de la Lausanne le-au respins cererea și astfel ”militarii” se văd nevoiți să se pregătească pentru un nou sezon în Liga 2.

Apelul la TAS pentru promovarea în Casa Pariurilor Liga 1, plătit de CSA Steaua din bani publici

Că CSA Steaua și-a încercat norocul la TAS cu promovarea nu ar fi o problemă, fiecare având liberul arbitru să-și caute dreptatea atunci când consideră că este dezavantajată, însă faptul că totul a fost susținut cu bani publici ridică multe semne de întrebare.

ADVERTISEMENT

Și așa criticat vehement pentru faptul că bagă bani cu nemiluita la fotbal în loc să îmbunătățească situația din Armata română, Ministerul Apărării Naționale și-a dat girul pentru ca CSA Steaua să meargă la Lausanne deși șansele de reușită era aproape nule.

Revenind la finanțe, trebuie spus că oficialii clubului din Liga 2 au cheltuit din banii publici în încercarea de a obține dreptul să joace la barajul de promovare în Casa Pariurilor Liga 1. Și nu au fost chiar puțini, numai taxa de înscriere a apelului la judecata de la Lausanne fiind de 1.000 de franci elvețieni.

ADVERTISEMENT

La această sumă se adaugă onorariul avocaților și alte taxe pe care le mai decide TAS și care vin odată cu motivarea. Suma totală cheltuită de ”militari” cu această acțiune ajunge undeva la 15.000 de franci elvețieni și asta în condițiile în care decizia era mai mult decât clară.

Buget important pentru un club fără obiectiv

Cu alte cuvinte, bani aruncați pe fereastră cu bună știință, doar pentru orgoliul unora care nu au înțeles că legea trebuie respectată. Și vorba unor hâtri, tocmai cei de la CSA Steaua care cereau respectarea legii după ce au avut câștig de cauză într-un proces cu FCSB pentru numele de ”Steaua”.

ADVERTISEMENT

Dar Clubul Armatei este unul obișnuit să cheltuie sume ireal de mari, încă odată, din bani publici. Colonelul Ștefan Bichir, comandatul CSA Steaua, a recunoscut într-un interviu pentru FANATIKbugetul echipei de fotbal este de 1,15 milioane de euro.

Un buget deloc de neglijat, pe care multe echipe din Casa Pariurilor Liga 1 nu îl au. Marea problemă a ”militarilor” este că banii s-au dus într-o formație care practic nu avea niciun obiectiv, atâta timp cât nu aveau drept de promovare.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu, explicații pentru CSA Steaua

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a avut și el o intervenție pe subiectul promovării CSA Steaua în Casa Pariurilor Liga 1 și le-a explicat oficialilor din Ghencea ce trebuie să facă ca să aibă dreptul de a juca în primul eșalon al țării.

Șeful de la Casa Fotbalului a reiterat faptul că în acest moment statutul clubului nu permite participarea la barajul pentru promovare, deși echipa a încheiat play-off-ul din Liga 2 pe locul 4, calificant la baraj, și a enunțat și cele două posibilități legale.

”Cea mai rapidă procedură este următoarea: să treci clubul de drept public într-o societate pe acțiuni, se poate face în 48 de ore. Până înainte de începerea sezonului competițional CSA Steaua are dreptul să devină un club de drept privat pentru a putea avea drept de promovare.

CSA Steaua are două variante: modificarea Legii Sportului sau transformarea clubului într-o societate pe acțiuni”, a explicat Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT