Fotbal intern

Cât a plătit Steaua să joace pe Naţional Arena? Cifră astronomică

Steliştii sunt cei mai mari contribuabili la bugetul Primăriei Capitalei. Partida cu Viitorul va fi a 115-a a Stelei pe Naţional Arena.
04.03.2018 | 08:20
Cat a platit Steaua sa joace pe National Arena Cifra astronomica
ADVERTISEMENT

„Ce să mai jucăm noi pe Ghencea, când avem cel mai frumos stadion din România, unde putem să mergem să disputăm toate meciurile?”, spunea Becali în 2011, înainte de debutul echipei sale pe Naţional Arena într-o partidă în compania Rapidului, jucată în faţa a peste 40.000 de oameni. 

Vorbele patronului FCSB s-au adeverit, iar după „exilul” din Ghencea, echipa sa a jucat exclusiv numai pe Arena Naţională. Din totalul de 188 de partide disputate pe cel mai mare stadion din ţară, roş-albaştrii au fost pe gazon în 115, ceea ce înseamnă un procentaj de 61%. Pe locul doi se află rivalii de la Dinamo, cu 35 de jocuri pe fostul 23 august, în timp ce echipa naţională completează podiumul cu 21 de partide. 

ADVERTISEMENT

Steaua lui Becali, o avere la Primăria Capitalei

Astfel e şi logic ca FCSB să fi devenit principalul contribuitor la bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti. În cei 6 ani de folosinţă, steliştii au virat în conturile primăriei 2,3 milioane de euro! Asta pentru că un meci în competiţiile interne costă 13.000 de euro, în timp ce închirierea Naţional Arena pentru meciuri europene variază de la 21 la 28 de mii de euro, arată gsp.ro. 

Cert este că dacă nu ar fi fost fotbalul, Arena Naţională ar fi fost inutilă. Doar cinci evenimente care nu au legătură cu sportul rege s-au petrecut pe stadion: 3 concerte şi două evenimente politice. 

ADVERTISEMENT

50.655 a fost cel mai mare număr de spectatori pe Naţional Arena la un meci al FCSB. E vorba de Steaua – Legia Varşovia, scor 1-1, din august 2013

Tags: