Life

Cât a plătit un bucureștean pe o porție de calcan, într-un restaurant din Mamaia. Și-a făcut cruce când a văzut nota

Un bucureștean, șocat de prețul unei porții de calcan, dintr-un restaurant din Mamaia. Și-a făcu cruce când a văzut nota.
08.06.2024 | 18:15
Cat a platit un bucurestean pe o portie de calcan intrun restaurant din Mamaia Sia facut cruce cand a vazut nota
Un român a plătit o sumă mare pe o porție de 250 de grame de calcan. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Un bucureștean a avut parte de o experiență neplăcută la un restaurant din Mamaia. După ce a comandat o porție de calcan și a mâncat-o a fost surprins la final. Ce notă de plată i-a adus chelnerul?

Un bucureștean, șocat de cât l-a costat o porție de 250 de grame de calcan în Mamaia

Bucureșteanul și-a făcut cruce în momentul când a văzut nota de plată. I-a întrecut așteptările și a simțit nevoia să relateze situația în mediul online. Povestea bărbatului a devenit rapid virală și i-a pus pe gânduri pe cei care i-au aflat-o.

ADVERTISEMENT

Suma pe care a fost nevoit individul să o achite, la o cherhana din Mamaia Nord, s-a perceput în afara sezonului estival. La jumătatea lunii iunie se va startul acestei perioade, despre care se știe că ”vine” cu costuri în plus pentru turiști.

108 lei, 250 de grame de calcan

Bărbatul a trebuit să plătească 108 lei, un preț destul de ridicat, chiar dacă este vorba despre un celebru restaurant pescăresc din nordul stațiunii. Dincolo de acest aspect, calcanul este un pește foarte sănătos și este ideal să fie pescuit direct din mare.

ADVERTISEMENT

”Peștele este bogat în proteine de calitate, în fier și alte minerale, precum și în acizi grași Omega 3. Acizii grași Omega 3 sunt benefici pentru sănătatea inimii, dar contribuie și la dezvoltarea creierului, așa că le sunt utili copiilor, care se află în continuă creștere.

Unele tipuri de pește, precum somonul, conțin chiar și vitamina D, care nu se găsește în multe alimente. Peștele este un aliment bogat în nutrienți de preț, așa că nu trebuie să îl elimini din dieta copiilor de teamă să nu îi expui vreunui risc, doar trebuie să știi cum alegi sortimentele de pește și cum le gătești mai sănătos”, explică dr. Oana Cuzino pe doc.ro

ADVERTISEMENT

Nu numai la mâncare au crescut, însă, costurile ci și la alte produse, scrie Gândul. Un pahar de bere Ciuc se vinde în prezent cu 11 lei, în vreme ce un pahar de bere Heineken, la draft, ajunge la 16 lei. Aceste prețuri sunt mai mari decât în anii anteriori și ar fi o consecință a inflației și a taxelor care s-au majorat pendru domeniul HORECA.

Dincolo de aceste aspecte, nu uitați să vă rezervați din timp cazări la mare, fiindcă le mai puteți găsi la costuri decente. În sezonul estival, o noapte de cazare poate porni de la peste 500 de lei de persoană.

ADVERTISEMENT

În intervalul 10-14 iulie, când la mare va avea loc faimosul festival Beach, please! vor exista prețuri și de 5000 de lei de persoană, pe noapte. Hotelierii profită de eveniment și valul mare de turiști care vor dori să se distreze.

ADVERTISEMENT