News

Cât a plătit un bucureștean pentru locul de parcare. Suma este amețitoare

Un bucureștean a fost dispus să ofere la licitație o sumă amețitoare pentru a-și asigura un loc de parcare pe viață în sectorul 3 al Capitalei, urmând să achite apoi o taxă anuală.
30.07.2022 | 12:58
Cat a platit un bucurestean pentru locul de parcare Suma este ametitoare
Licitațiile pentru locurile de parcare înregistrează oferte record Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Locul se află în sectorul 3 din București, unde primăria a încasat peste șase milioane de lei în ultimii doi ani din licitațiile pentru parcări de reședință.

Cât a plătit un bucureștean pentru locul de parcare

La o astfel de licitație un bucureștean a oferit 30.700 de lei pentru un loc de parcare aflat pe strada Fizicienilor nr. 18.

ADVERTISEMENT

Primăria Sectorului 3 anunță în fiecare lună locurile de parcare libere care pot fi atribuite.

Întrucât numărul solicitărilor este mult mai mare decât cel al locurilor de parcare disponibile, cetățenii din Sectorul 3 trebuie să participe la o licitație publică cu strigare.

La aceste licitații, persoana dispusă să plătească cel mai mult obține locul de parcare pentru care a licitat pe viață.

ADVERTISEMENT

Câștigătorul plătește o singură dată suma propusă la licitație, iar apoi este urmează să achite anual o taxă de câteva sute de lei, conform tarifelor stabilite de către Primăria Municipiului București, prin hotărâre de Consiliu General.

Astfel, pentru un loc de parcare situat în Zona A taxa este de 600 lei/an/vehicul, în Zona B de 500 de lei/an/vehicul, în Zona C de 400 de lei/an/vehicul, iar în Zona D de 300 de lei/an/vehicul.

ADVERTISEMENT

Cele mai mari sume plătite pentru un loc de parcare

Licitațiile desfășurate în anul 2021 au înregistrat cele mai mari sume plătite pentru a avea un loc de parcare pe viață. Pe locul 1 se află o parcare de 30.700 de lei din cartierul Nicolae Grigorescu, urmată de o alta la 30.000 de lei în apropiere de Piața Râmnicu Sărat, relatează Buletin de București.

În același an, șapte persoane au oferit între 20.000 și 25.000 de lei pentru a-și asigura locurile de parcare preferate.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment, în 2022 sumele oferite la licitație au scăzut semnificativ față de anul precedent.

Dacă în 2021 în top 10 erau valori între 30.700 și 18.700 de lei, anul acesta cel mai scump loc de parcare de reședință nu depășește 16.000 de lei pentru un loc situat în Piața Alba Iulia.

ADVERTISEMENT
Tags: