Life

Cât a plătit un cuplu din România pe două șaorma, o porție de cartofi prăjiți, o limonadă și două sucuri în vacanță, în Turcia: ”Nu e bon fiscal. Au pus cât au vrut”

Suma achitată de doi tineri români pentru două șaorma, o porție de cartofi prăjiți, o limonadă și două sucuri, în Turcia. Ce a apărut pe bon.
23.06.2024 | 17:40
Cat a platit un cuplu din Romania pe doua saorma o portie de cartofi prajiti o limonada si doua sucuri in vacanta in Turcia Nu e bon fiscal Au pus cat au vrut
Suma achitată de doi tineri români pentru două șaorma, o porție de cartofi prăjiți, o limonadă și două sucuri, în Turcia. Ce a apărut pe bon. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât a plătit un cuplu din România pe două șaorma, o porție de cartofi prăjiți, o limonadă și două sucuri în vacanță, în Turcia. O persoană care a citit postarea a dezvăluit ce se întâmplă, de fapt, cu bonurile fiscale în unele restaurante.

Suma achitată de doi tineri români pentru două șaorma, o porție de cartofi prăjiți, o limonadă și două sucuri, în Turcia. Ce a apărut pe bon

Suma achitată de doi tineri români pentru două șaorma, o porție de cartofi prăjiți, o limonadă și două sucuri, în Turcia. Ce a apărut pe bon. Pățania a fost povestită pe grupul Forum Turcia de pe Facebook, în urmă cu puțină vreme.

ADVERTISEMENT

O tânără a dezvăluit că nu se aștepta să achite atât de mult pentru o simplă masă. A fost nevoită să plătească circa 350 de lei, în ciuda faptului că mâncarea nu a fost delicioasă și consistentă, așa cum se aștepta, de fapt.

„Aș vrea să scriu și eu o recenzie despre acest «restaurant», am fost azi și mi-am luat eu și prietenul meu 2 shaorma, o limonadă, o porție de cartofi și 2 sucuri. Pe lângă că mâncarea nu este cea mai bună, vreau să vă spun că este extraordinar de scumpă. 

ADVERTISEMENT

Vă las atașat bonul și numele restaurantului. Sper să nu-și mai ia nimeni țeapă! Aproape 350 de lei pe nimic! Îmi pare rău că nu am făcut poză și la mâncare, m-am gândit târziu”, a scris românca pe social media.

„Este o pro formă, nu un bon fiscal. Au pus cât au vrut, unii au meniuri pentru turiști”, este unul dintre comentariile care apar legat de această postare. „Nu aveați prețurile trecute în meniu?”, a fost curios altcineva.

ADVERTISEMENT
Bonul primit de la restaurantul turcesc
Bonul primit de cuplul din România de la restaurantul turcesc. Sursa foto: Facebook. Colaj: Fanatik

Dönercim este un restaurant turcesc cotat foarte slab pe Internet. Cei care i-au trecut pragul s-au declarat nemulțumiți de calitatea produselor și de prețurile exagerate de mari. Majoritatea au avut parte de experiențe neplăcute.

Unii au spus că restaurantul este o capcană pentru turiști pentru că angajații nu au deloc respect pentru clienți. Alții le-au sugerat călătorilor să-l evite pentru că au fost taxați enorm pentru preparate care ar fi trebuit să fie accesibile. Așa se face că are o singură stea din 10.

ADVERTISEMENT

„Hoți absolut dezgustători. M-au taxat 10 dolari pentru o cupă de înghețată. Experiență îngrozitoare și din cauza unor oameni ca ei voi avea amintiri proaste cu Turcia. Cuvintele nu pot descrie comportamentul lor.

Mâncarea a fost de-a dreptul dezgustătoare – fără gust, prost gătită și clar făcută din ingrediente de calitate scăzută” sau „Foarte scump, este o capcană pentru turiști”, sunt o mică parte dintre recenziile lăsate de turiști.

Sfaturi pentru o vacanță reușită în Turcia

Turiștii români care au vizitat Turcia au câteva sfaturi prețioase pentru o vacanță reușită. Majoritatea le recomandă călătorilor să evite zonele comerciale și să mănânce numai în locurile care sunt frecventate de localnici.

De asemenea, este indicat să vă uitați în meniu înainte de a comanda. În cazul în care prețurile nu vă convin puteți alege alt local. În plus, ar fi bine să verificați înainte câte stele au aceste localuri, cât și recenziile lăsate de alții.

ADVERTISEMENT