Life

Cât a plătit un român ca să își facă singur piscină în curte. Cornel a finalizat lucrarea în doar o săptămână

Cât a plătit un român pentru a-și face singur piscină în curte. Cornel a reușit să finalizeze lucrarea în doar o săptămână.
27.06.2024 | 23:47
Cat a platit un roman ca sa isi faca singur piscina in curte Cornel a finalizat lucrarea in doar o saptamana
Cât a plătit un român ca să își facă singur piscină în curte. Sursa foto: Observator News/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un român a spus cât a plătit pentru a-și face singur piscină în curte. Construcția a durat doar o săptămână, iar acesta s-a ocupat singur de ea, în mare parte.

Cât a plătit un român ca să își facă singur piscină în curte. Lucrarea a fost gata într-o săptămână

În sezonul estival, multe persoane aleg să meargă la piscină pentru a se răcori, din moment ce temperaturile de afară sunt destul de ridicate. Unii români preferă să-și construiască piscina în propria curte, pentru a o avea mereu la dispoziție.

ADVERTISEMENT

Sunt persoane care aleg să-și construiască piscina pe cont propriu, fără să apeleze la specialiști, deoarece costurile sunt mai mici. Un român a reușit să o construiască în doar o săptămână și a precizat care au fost cheltuielile necesare.

Piscina a costat în jur de 4.800 de lei, iar lemnul separat și deck-ul 4.200 de lei. În total, costul pentru a construi piscina a ajuns la suma de 2.100 de euro. Pentru instalații, însă, a apelat la ajutorul specialiștilor.

ADVERTISEMENT

“Costul piscinei a fost în jurul sumei de 4.800 de lei. A durat aproximativ o săptămână, este lemnul separat, cu deck-ul, care au costat împreuna 4.200 de lei, deci un cost total al piscinei ar fi undeva la 2.100 de euro. Avem informaţii pe internet din nenumărate surse”, a explicat Cornel, potrivit Observator News.

De asemenea, pentru ca piscina să fie în siguranță, trebuie întreținută regulat. Această sarcină îi ia lui Cornel două ore, iar acesta a cumpărat și un robot.

ADVERTISEMENT

“Îmi ia cel puţin două ore, pentru că trebuie spălat filtrul, trebuie curăţat după copii. Am cumpărat un roboţel. Eu am piscina cu sare, adică nu avem clor.

Procedeul e automat, camera tehnică e destul de complexă. Am apelat la specialişti, mai întâi am făcut-o la gri, apoi a venit firma”, a mai explicat acesta.

ADVERTISEMENT

Totodată, a crescut cererea pentru piscine gonflabile și pe cadru metalic, comparativ cu alți ani. Prețurile pornesc de la 500 de lei, dar se poate ajunge la câteva mii de lei.

Specialiștii recomandă un dispozitiv care măsoară pH-ul și nivelul de clor din apă, indiferent de tipul piscinei. Dacă este folosită o cantitate prea mare de clor, aceasta poate afecta hainele, dar și pielea.

Cât trebuie să plătești pentru ca specialiștii să construiască piscina

Dacă vrei să apelezi la ajutorul specialiștilor pentru a construi o piscină la tine în curte, atunci costurile sunt mult mai mari, de la 15.000 de euro. Se poate ajunge și la sume și mai mari.

“Toate piscinele au o cameră tehnică. Şi cel mai important, trebuie să existe tabloul electric special, care să ofere protecţie. E musai ca pentru piscine să se folosească 12 Volţi pe partea de iluminat”, a explicat Cristian Popa, manager general firmă montare piscine.

Cei mai mulți preferă bazinele de înot care se întrețin ușor și dispun de un sistem de autocurățare, precum și accesorii bazate pe inteligența artificială.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink