Life

Cât alcool se poate bea de sărbători. Puţini români cunosc cantitatea corectă

Sunt mulți români care beau peste măsură în perioada sărbătorilor. Nu este bine și puțini știu care este cantitatea corectă.
13.11.2022 | 10:45
Cat alcool se poate bea de sarbatori Putini romani cunosc cantitatea corecta
Ce spun medicii despre alcool. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mai este puțin timp până la sosirea sărbătorilor de iarnă, perioadă în care mulți români consumă alcool fără să mai țină cont de cantitate. Acest obicei, însă, este unul extrem de dăunător organismului, spun medicii.

Alcoolul, dăunător organismului chiar și în cantități reduse. Ce spun medicii

Dr. Alexandru Nechifor, specialist în medicină internă la Spitalul Județean de Urgență Galați, atrage atenția că alcoolul, chiar și în cantități reduse poate dezvolta afecțiuni grave.

ADVERTISEMENT

Dr. Alexandru Nechifor a afirmat cele menționate în baza unor studii recente, din care a rezultat că alcoolul atacă în primă fază creierului și, treptat, se poate ajunge la demență.

”Conform celor mai noi și ample studii privind alcoolul și efectele asupra sănătății creierului, ce a inclus 25.378 de participanți s-a demonstrat faptul că orice cantitate de alcool consumată este corelată cu afectarea sănătății creierului. Deci în acest moment putem afirma, cu dovezi științifice solide, că alcoolul chiar și în cantitate mică este dăunător”, a explicat doctorul, potrivit stiripesurse.

ADVERTISEMENT

Bolile grave care pot apărea din cauza consumului exagerat de alcool

Medicul a enunțat toate bolile care apar odată cu consumul exagerat de alcool, printre acestea se află atât demența, cât și: hepatita, ciroza, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, ulcerul gastruc, hipertensiunea arterială și, mai grav, cancerul de colon, hepatic, mamar, rect sau esofag.

De altfel, pentru că se tot spune că vinul roșu este indicat în a fi băut regulat, deoarece ajută inima, doctorul mai atrage atenția că ”trebuie să încetăm în a mai răspândi premiza”, mai ales că unii profită de ea.

ADVERTISEMENT

”Știm în momentul de față că consumul regulat de alcool este responsabil sau se face „vinovat” pentru apariția unor afecțiuni precum demența, accidentul vascular cerebral, steatoza hepatică, pancreatita, hepatita, ciroza, ulcerul gastric, sindromul de anxietate, sindromul depresiv, hipertensiunea arterială, infarctul miocardic, cancerul de esofag, cancerul de colon, cancerul de rect, cancer hepatic, cancerul mamar.

Trebuie să încetăm în a mai răspândi premiza că vinul roșu, consumat regulat, este bun pentru inimă. Pornindu-se de la prezența unei substanțe benefice și anume antioxidantul resveratrol, în vinul roșu s-a trecut peste efectele dăunătoare ale alcoolului, iar ca sa fim sinceri cu noi înșine, mare parte din cei care consumă acest tip de vin folosesc ca pretext această scuză”, a mai detaliat dr. Alexandru Nechifor.

ADVERTISEMENT

Medicul a subliniat că toate tipurile de alcool sunt toxice, indiferent că este vorba despre vin, bere sau ceva spirtos. Însă, dacă dorim să consumăm dintre acestea, să se facă într-o cantitate extrem de mică și nu pe stomacul gol, iar apoi să ne hidratăm corespunzător, mai transmite dr. Alexandru Nechifor.

ADVERTISEMENT
"A omorât fata. Ce nenorocit". Crimă oribilă în Petroşani: şi-a strâns fosta iubită de gât până a lăsat-o fără suflare. Bărbatul a vrut apoi să se sinucidă
A murit la doar 25 de ani, într-un accident rutier! VIDEO Șoferul dansa...
A murit la doar 25 de ani, într-un accident rutier! VIDEO Șoferul dansa la volan + Viteza mult peste limită cu care conducea
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cristi Borcea, cerere în căsătorie prin telefon: Nu putem trăi unul fără celălalt!
Cristi Borcea, cerere în căsătorie prin telefon: Nu putem trăi unul fără celălalt!
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Planta care ajută creierul să funcționeze. Românii o folosesc în bucătărie
Planta care ajută creierul să funcționeze. Românii o folosesc în bucătărie
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după...
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după recalculare. Venitul le crește substanțial
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română