News

Cât ar putea dura imunitatea de după vaccinare. Beatrice Mahler dezvăluie trei factori care cresc rezistența organismului

17.02.2021 | 16:15
Cat ar putea dura imunitatea de dupa vaccinare Beatrice Mahler dezvaluie trei factori care cresc rezistenta organismului
ADVERTISEMENT

Imunitatea de după vaccinarea anti-Covid-19 ar putea dura până la doi ani. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti, a explicat că există trei factori care ar putea să crească rezistența organismului în fața virusului.

Medicul a explicat că producătorii vaccinurilor o să vină cu un răspuns pentru cât durează imunitatea oferită de ser în acest an. Cu toate acestea, Beatrice Mahler a subliniat că fiecare om poate să-și îmbunătățească sistemul imunitar și să crească rezistența propriului organism printr-o alimentație sănătoasă, un nivel de stres redus și odihnă.

ADVERTISEMENT

Managerul de la „Marius Nasta” a menționat că dacă aceste trei lucruri lipsesc, organismul este slăbit și capacitatea de răspundere în fața virusului este diminuată, chiar și după vaccinare. Totuși, Mahler a menționat că vaccinurile oferă un soluție pentru toți oamenii.

Cât ar putea dura imunitatea de după vaccinare. Beatrice Mahler dezvăluie trei factori care cresc rezistența organismului

„Până în acest moment avem date privind un răspuns imun eficient şi maximal până la 8 luni de la imunizare. Imunitatea e eficientă apoi încă o perioadă de timp”, a declarat Beatrice Mahler, potrivit Digi 24.

ADVERTISEMENT

„Nu avem date științifice care să susțină un răspuns imun pentru o anumită perioadă. Producătorii vaccinurilor ies public și confirmă că se asteapă că imunitatea să dureze 1 an sau 2 în cazul vaccinurilor care se administrează în acest moment”, a adăugat medicul.

Mahler a explicat că trebuie să avem grijă de modul în care funcționează sistemul imunitar: „cel mai important ar fi să fim atenți la modul în care se păstrează această imunitate și organismul răspunde dacă vorbim de persoanele care pot să treacă prin boală și devin asimptomatice”.

ADVERTISEMENT

„Deci avem imunitate o perioadă lungă de timp. Anul acesta vom avea răspuns la imunitatea care să depășească un an, poate chiar doi. Dar trebuie să știm că vaccinurile şi tratamentul profilactiv pe care îl avem la dispoziție reprezintă o soluție pentru fiecare din noi”, a adăugat.

Managerul Institutului „Marius Nasta” a explicat că un stil de viață sănătos este foarte important pentru un sistem imunitar puternic: „atunci când corpul nostru se află în echilibru și avem viață echilibrată – odihnă, stres redus, alimentaţie sănătoasă – sistemul imunitar are capacitatea să raspundă la vaccinurile care au fost administrate și au capacitatea să producă anticorpi în cantitate suficientă”.

ADVERTISEMENT

În caz contrat, organismul ar putea să aibă un răspuns ineficient în fața virusului, chiar și după vaccinare: „altfel, putem să primim vaccinul, dar capacitatea organismului nostru de a răspunde să fie diminuată. Este foarte important stilul de viață pe care-l avem”.

ADVERTISEMENT