News

Cât au ajuns să coste celebrii mici de la Dedulești. Guvernanții pregătesc o nouă lovitură pentru popasul de pe Dealul Negru

Prețurile pentru celebrii mici de la Dedulești au fost și ele afectate de scumpirile din ultimele luni. În plus, guvernanții pregătesc o nouă lovitură pentru popasul de pe Dealul Negru.
04.08.2022 | 13:14
Cat au ajuns sa coste celebrii mici de la Dedulesti Guvernantii pregatesc o noua lovitura pentru popasul de pe Dealul Negru
S-au scumpit celebrii mici de la Dedulești. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Pe Dealul Negru din județul Vâlcea se află probabil cel mai cunoscut loc unde românii mănâncă mici pe marginea șoselei. Vorbim de celebrii mici de la Dedulești.

S-au scumpit celebrii mici de la Dedulești

Zilnic, parcarea de pe Dealul Negru, situată deasupra localității Dedulești, e plină cu mașini și tiruri. Toți se opresc aici dintr-un singur motiv: să mănânce mici.

ADVERTISEMENT

Acum, vremurile dificile pe care le traversăm din punct de vedere sconomic fac ca prețurile acestor mici să devină din ce în ce mai mari.

În comparație cu anul trecut, toți mititeii sunt mai scumpi. Prețul pe bucată a ajuns, la Dedulești, să coste 6 lei, asta în condițiile în care, în magazine, se plătește 25 de lei pentru o caserolă cu 12 mici, conform e-pitești.ro.

ADVERTISEMENT

Guvernanții pregătesc o nouă lovitură pentru popasul de pe Dealul Negru

Despre micii de la Dedulești s-a spus că sunt unici pe harta internațională. Asta pentru că dimensiunea de 15 cm pe care o are micul de Deduleşti nu mai poate fi întâlnită nicăieri în lume.

Terasele de la Deduleşti au în prezent o clientelă destul de mare. Pe viitor însă, odată cu darea în folosință a autostrăzii Piteși – Sibiu, traficul va fi deturnat de pe vechiul drum de peste Dealul Negru. Comercianții din zonă riscă astfel să-și piardă ”grosul” clienților.

ADVERTISEMENT

Prețul micilor, mai mare față de anul trecut în toată țara

Inflația din ultimele luni înseamnă automat prețuri mai mari și pentru mâncărurile tradiționale din România. Micii și hamsiile, produse extrem de căutate în această perioadă, s-au scumpit considerabil față de 2021.

Patronii de terase și restaurante se plâng că au costuri mai mari față de anul trecut. S-au scumpit materia primă, dar și energia.

ADVERTISEMENT

”Costurile de producție au crescut foarte mult, au trecut de 50-60% lejer. Dar asta este. Ce să facem? Am avut o perioadă de o lună, o lună și jumătate de când a început războiul, în care cărbunii efectiv nu se mai găseau pentru ca 90% din importuri se făceau din Ucraina”, declară Adrian Rebenciuc, manager terasa Obor, pentru euronews.

ADVERTISEMENT

”Materia primă a crescut foarte mult, nu putem face față, gazul a crescut, cărbunele a crescut, curentul a crescut”, spune și Daniel Van der Veken, bucătar șef la Cocoșatu Băneasa.