Nu oricine își mai permite două sărmăluțe cu smântână la Târgul de Crăciun din Sibiu. Prețurile sunt unele complet neașteptate pentru numeroase produse, spre deosebire de cele din anii trecuți.
S-au deschis deja primele târguri de Crăciun din România. Astfel, cei care vor deja să intre în spiritul sărbătorilor de iarnă le pot vizita și se pot bucura de o experiență de neuitat. Prețurile însă sunt unele discutabile.
La Târgul de Crăciun din Sibiu, spre exemplu, oaspeților le sunt promise surprize, dar și atracții unice. Dincolo de ceea ce pot face oamenii acolo, există o mulțime de delicatese care pot fi savurate.
Prețurile însă nu sunt chiar pentru orice buzunar. Chiar și așa, mirosurile apetisante s-ar putea să îi facă pe mulți să nu se mai gândească la cât cheltuie ci doar să se bucure de moment.
La Târgul de Crăciun din Sibiu se găsesc de la cartofi prăjiți până la sarmale, șaorma, dar și tocăniță. Totodată, oaspeții se pot bucura de deserturi precum cozonac, clătite, dar și colaci.
Cum arată însă prețurile? În primul rând cel mai ieftin produs este turta dulce. Aceasta costă 12 lei. Iar accesibil mai este și șiragul de covrigi care costă în jur de 15 lei. Dacă e să vorbim însă despre mâncare, prețurile se apropie de cele din restaurante.
Mai exact, o felie de pâine costă 1,5 lei, iar o porție de murături 8 lei. Cine vrea și un sos precum ketchup sau muștar mai are de scos din buzunar în jur de 4 lei. Mai departe, o porție de mâncare medie ajunge să coste în jur de 50 lei.
Menționăm faptul că prețul pentru pieptul de pui, friptură, sau cârnați este per suta de grame. Iar în general vorbim de 13,5 lei pentru această cantitate, astfel că de cele mai multe porția de carne poate ajunge la peste 30 de lei.
Cât despre faimoasele sărmăluțe, cei care vor o porție de două sarmale vor avea de scos din buzunar nu mai puțin de 35 lei. În aceeași sumă este inclusă însă și smântâna, dar și pâinea și varza călită.
În ceea ce privește garniturile, legumele pe grătar costă 25 lei, iar cartofii prăjiți undeva pe la 15 lei. Cei care vor un meniu complet, dar ceva mai mic, cu garnitură și fel principal vor avea de scos din buzunar lejer peste 30 de lei.