News

Cât au cheltuit turiștii în cluburile de la mare de 1 mai. Cele mai scumpe distracții de pe nota de plată

03.05.2019 | 14:44
Cat au cheltuit turistii in cluburile de la mare de 1 mai Cele mai scumpe distractii de pe nota de plata
Turiștii au petrecut pe cinste la malul mării, de 1 mai
ADVERTISEMENT

Minivacanța de 1 mai a ajuns la final, iar în timp ce turiștii visează cu ochii deschiși, amintindu-și momentele fericite petrecute la maul mării, patronii hotelurilor de pe litoral numără încasările și își freacă mâinile de bucurie.

Turiștii au cheltuit sume record pentru distracția de 1 mai

Au și de ce, pentru că turiștii nu se uită deloc la bani când vine vorba de distracție. Fie că vorbim despre români sau despre veniți special din străinătate pentru a petrece minivacanța de 1 mai pe litoralul Mării Negre, aceștia au băgat adânc mâna în buzunar.

ADVERTISEMENT

Mai bine de 12 milioane de lei au cheltuit tinerii zilnic, doar pentru mâncare și băutură. Spre exemplu, în Mamaia Nord, zona selectă a celei mai frecventate stațiuni de pe litoralul românesc, a devenit deja o practică obișnuită să comanzi băutură cu roaba. Cluburile de noapte le satisfac turiștilor orice capriciu, însă distracția nu este deloc ieftină.  Totul pornește de la suma de 12.500 de lei, iar pentru șampanie și artificii, prețul crește semnificativ.

Cât au plătit turiștii pentru distracțiile de 1 mai
Cât au plătit turiștii pentru distracțiile de 1 mai

A fost una dintre cele mai profitabile vacanțe de 1 mai petrecute la malul mării

Pentru a petrece 1 mai în cluburile de noapte, un turist obișnuit a fost nevoit să scoată din buzunar în jur de 300 de lei. Au existat însă multe note de plată care au sărit de câteva mii de lei. Cea mai comandată băutură alcoolică a fost ginul tonic, iar acesta costă între 30 și 40 de lei. În ceea ce privește mâncarea, în topul preferințelor turiștilor s-a aflat pizza.

ADVERTISEMENT

Am avut un răspuns fantastic din partea clienţilor noştri, ei s-au distrat de minune, nouă ne-a ieşit conceptul în totalitate, artiştii invitaţi şi-au făcut treaba din toate punctele de vedere, putem spune că suntem foarte mulţumiţi! Cam 10.000 şi ceva de oameni au fost în total” , a declarat Fady Zaidan, administratorul unui club de noapte de pe litoral.

Şi anul acesta deschiderea sezonului estival a fost un succes, am avut foarte mulţi turişti ceea ce este un lucru îmbucurător. Nu vă ascund ca la fel ca în fiecare an am fost în Vamă” , a spus și Bogdan Trif, ministrul turismului.

ADVERTISEMENT