Fotbal international

Cât câştigă fotbaliştii români din Italia. Ştefan Radu şi Ciprian Tătăruşanu, cei mai bine plătiţi

10.10.2020 | 17:37
Cat castiga fotbalistii romani din Italia Stefan Radu si Ciprian Tatarusanu cei mai bine platiti
ADVERTISEMENT

Şapte fotbalişti români evoluează în Serie A, prima divizie italiană fiind campionatul din Top 5 în care joacă cei mai mulţi jucători de la noi.

Ştefan Radu la Lazio, Ionuţ Radu la Inter şi Vlad Chiricheş la Sassuolo sunt cei trei „veterani“ din „Cizmă“, în timp ce Ciprian Tătăruşanu (AC Milan), Răzvan Marin (Cagliari), Valentin Mihăilă (Parma) şi Denis Drăguş (Crotone) se află la primul sezon.

ADVERTISEMENT

Conform Gazzetta dello Sport, fundaşul lazial şi noul portarul de la AC Milan sunt lideri atunci când vine vorba de venituri, în timp ce timerii Mihăilă şi Drăguş încheie clasamentul

Radu Ștefan are cel mai mare salariu dintre românii din Serie A. Îl urmează Ciprian Tătărușanu

Fundaşul Ştefan Radu s-a transferat de la Dinamo la Lazio în ianuarie 2008. Unul dintre cei mai importanţi fotbalişti de la gruparea romană, românul câştigă 1,4 milioane de euro pe sezon.

ADVERTISEMENT

Imediat după acesta se află Ciprian Tătăruşanu. Portarul a ajuns la AC Milan în această vară şi este remunerat cu 1,2 milioane de eurostagional, deşi nu e prima opţiune pentru poarta „diavolilor“.

Cu un milion de euro pe an sunt alţi doi jucători, ambii din noua generaţie. Ionuţ Radu (23 de ani) a plecat din România în 2013. După mai multe împrumuturi, el a fost păstrat în lotul lui Inter în acest sezon, ca rezervă pentru veteranul Samir Handanovici.

ADVERTISEMENT

Răzvan Marin este celălalt tânăr milionar. Mijlocaşul de 24 de ani, cotat la 8 milioane de euro, a venit la Cagliari, sub formă de împrumut de la Ajax, după ce nu a convins în Olanda. Cagliari îl va transfera definitiv după acest sezon.

Vlad Chiricheș, căpitanul României, doar locul 5

Vlad Chiricheş, căpitanul naţionalei României, se află pe poziţia a cincea în topul salariilor, cu 800.000 de euro pentru fiecare stagiune pe care o petrece la Sassuolo.

ADVERTISEMENT

Valentin Mihăilă a fost cumpărat de Parma direct din Liga 1, de la Universitatea Craiova, pentru o sumă-record pentru olteni, circa 8 milioane de euro. Salariul lui este de 450.000 de euro, mult peste ce încasa în Bănie.

Ultimul în acest clasament este Denis Drăguş. Fostul fotbalist al Viitorului a fost împrumutat de Standard Liege la Crotone, care îl plăteşte cu numai 150.000 de euro.

Departe de staruri

Cel mai mare salariu din Serie A îl are, evident, Cristiano Ronaldo, care primeşte 31 de milioane de la Juventus. Pe locul secund se clasează Matthijs de Ligt cu 8 milioane, tot la Juventus. Poziţia a treia e împărţită de Romelu Lukaku, Christian Eriksen (ambii Inter) şi Edin Dzeko, toţi cu câte 7,5 milioane pe sezon.

Paulo Dybala (Juventus) cu 7,3 milioane, Zlatan Ibrahimovic (AC Milan), Alexis Sanchez (Inter), Adrien Rabiot şi Aaron Ramsey (ambii Juventus), toţi cu 7 milioane încheie top 10 al salariilor.

ADVERTISEMENT