Fotbal intern

Cât câştigă „influencerii” din fotbal la TV! Emisiunile i-au îmbogăţit!

03.06.2018 | 19:08
Cat castiga influencerii din fotbal la TV Emisiunile iau imbogatit
Cât câştigă "influencerii" din fotbal la tv

Ilie Dumitrescu, Gabi Balint, Basarab Panduru și alți foști mari fotbaliști au dat gazonul pe studiourile de televiziune, unde fac la fel de mulți bani. Foşti mari fotbalişti, foşti arbitri cu un trecut mai mult sau mai puţin glorios şi ziarişi deopotrivă îşi dau cu părerea, zilnic, despre sportul rege.

Mulţi dintre ei primesc sume importante pentru apariţiile lor. FANATIK.RO vă prezintă încasările pe care le fac cei mai importanţi „influenceri” de pe micul ecran.

DIGISPORT

„Ilie Meserie”. Mister Dumitrescu, top!

Fost mare internaţional român, Ilie Dumitrescu şi-a câştigat renumele de „Mister” în fotbalul românesc. Îmbrăcat mereu la patru ace, spunând lucrurilor pe nume şi rămânând ferm în opinii, Dumitrescu este locomotiva de imagine a celor de la Digisport. Sau, cum ar spune chiar el, „şi-a subordonat” colegii de trust. Un simbol pentru stelişti, fie că sunt de partea celor de la CSA sau ai celor de la FCSB, „Ilie meserie” este un exemplu la fiecare apariţie. Şi cum calitatea are un preţ, conform informaţiilor FANATIK, Dumitrescu ar încasa 5.000 de euro lunar. La un moment dat, când prin trust s-a umblat la contracte, vedeta postului le-a transmis şefilor că nu acceptă nicio micşorare a salariului şi nici trecerea de la un contract pe perioadă nedeterminată la unul pe perioadă determinată! Clasă!

Balint nu stă rău, Dinu Gheorghe stă chiar bine!

Următorul în clasamentul încasărilor fixe este Gabi Balint. Fostul golgheter are un venit lunar de 2.000 de euro. Adică nici prea-prea, nici foarte-foarte! Nu are clasa lui Ilie Dumitrescu, dar are limba ascuţită şi nu se fereşte să spună tot ce gândeşte.

Deşi nu are un salariu garantat, un alt nume important din fotbalul românesc strânge ca furnica de la Digi. Este vorba de Dinu Gheorghe, plătit cu 300 de euro pentru fiecare apariţie TV. Adus pentru expertiza sa de conducător versat din Liga 1, cel poreclit „Vamă” are un statut special şi prin prietenia pe care o are cu Ioan Bendei, administratorul societăţii şi cel care l-a adus la Digi. Gurile rele spun că tot prin această filieră prietenească ar fi poposit în ograda trustului şi nora lui Dinu Gheorghe, Andreea Truşcă, ajunsă prezentatoare TV fără să dea vreun concurs.

Valul doi, la mica ciupeală! Ziariştii, ultima roată de la căruţă!

La distanţă de cei menţionaţi anterior se plasează alte nume importante precum Helmuth Duckadam, Ion Crăciunescu, Ionel Dănciulescu, Ianis Zicu, Daniel Pancu sau Narcis Răducan. Aceştia sunt plătiţi tot la emisiune, cu sume ce variază între 100 şi 150 de euro. Pentru a aduna o leafă cât de cât consistentă, ei au nevoie să pună serios osul la treabă. În fine, cei din coada clasamentului când vine vorba de remuneraţii sunt ziariştii care apar la emisiunile postului. Aceştia primesc 75 de euro pentru fiecare dată când „strălucesc” la TV.

TELEKOM SPORT

Şeful banilor e Cristi Balaj!

Fostul arbitru este omul cel mai bine plătit dintre liderii de opinie de la Telekomsport. De-a lungul carierei sale, Cristi Balaj şi-a construit o imagine impecabilă, un element al corectitudinii pe teren şi al eleganţei în afara lui. Când a ieşit din arbitraj, Balaj a semnat cu postul TV un contract pentru ca expertiza sa în domeniu să fie folosită la maximum. Astfel, concurenţa cu Digisport a devenit mult mai puternică, numele său putând rivaliza cu cel al lui Ion Crăciunescu în ceea ce priveşte fazele controversate din fenomen. Cum fostul „fluieraş” are emisiuni duminica şi lunea, el îşi plăteşte tot la venirea în Bucureşti, locuind în provincie. Astfel drumul, cazarea şi mesele le achită din salariul lunar de 3.500 de euro.

Panduru Basarab, salariu de nabab!

Fentele de pe gazon le-a mutat în discurs, iar acest lucru l-a făcut indispensabil la Telekom Sport. Basarab Panduru, tacticianul cu gură bogată şi cunoştinţe pe măsură, are un venit lunar de 3.000 de euro. Intransigent cu fotbaliştii şi nemilos cu antrenorii, Panduru are renumele unui expert corect, chiar dacă atunci când vine vorba de Steaua, pardon! FCSB, mai are anumite slăbiciuni.

Antrenori de top, arbitri de rang inferior

Cu excepţia lui Balaj şi Panduru, ceilalţi invitaţi de la Telekom Sport sunt plătiţi, spun gurile rele, la emisiune. În funcţie de nume şi de acordul pe care îl au cu postul, Cosmin Contra, Ioan Andone, Mirel Rădoi, Constantin Zotta şi Dan Lăzărescu primesc între 100 şi 200 de euro pentru fiecare apariţie. Evident, antrenorii cu nume de top se duc spre suma maximă, în vreme ce arbitrii proveniţi din linia valorică inferioară spre cea minimă.

Marica nu se vinde ieftin!

Fost atacant la Dinamo şi la FCSB, Ciprian Marica îşi cunoaşte valoarea. Unul dintre liderii de opinie din generaţia tânără, cu opinii critice şi cu o lejeritate financiară de invidiat, Marica se află în negocieri cu cei de la Telekom Sport pentru un contract pe termen nedeterminat. Fostul golgheter, un tip cu priză la public şi cu o ţinută desprinsă de pe podiumurile de prezentare, a cerut nici mai mult, nici mai puţin de 3.000 de euro pe lună.

TVR

Nea Ovidiu şi emisiunea!

Postul public merge pe clasici. Omul de bază al TVR în emisiunile legate de fotbal, fie că este vorba de naţională sau de alte echipe, este Ovidiu Ioaniţoaia. Seniorul presei sportive din România este acompaniat cu stilul său inconfundabil de Mihai Stoichiţă. Fost antrenor cu rezultate importante la nivelul primei ligi, dar şi plimbat prin străinătate, Stoichiţă este partenerul perfect de şuetă al lui nea Ovidiu. Şi cum apariţiile nu sunt foarte dese, cei doi primesc 500 de euro pentru fiecare emisiune. Ioaniţoaia este atât de apreciat de oamenii din TVR încât aceştia trag de el să reia emisiunea de analiză a fiecărei etape din Liga 1. Sumele vehiculate sunt atât de mari încât nici nu pot fi făcute publice… Momentan!

La omul bogat şi milioanele trag!

Dacă în România vorbim de mii de euro pe lună, în străinătate „influencerii” din fotbal trăiesc pe picior mare. Când se achită miliarde de lire sterline pentru drepturile TV din Premier League sau pentru cele din Champions League, câteva milioane pentru „pundits”, cum sunt numiţi specialiştii în gargară despre fotbal în Anglia, nu mai contează. Astfel, Thierry Henry este zeul încasărilor, fiind plătit cu 4 milioane de lire sterline pe an de către cei de la Sky!

Este urmat în top de Gary Lineker, care ia 1,75 milioane de lire sterline de la BBC pentru expertiza pe Premier League şi peste 1,25 milioane de lire sterline de la BT Sports pentru analiza partidelor din Champions League.

Pe podium în acest clasament se mai află Gary Neville, căruia cei de la Sky Sports îi virează anual în cont 1,5 milioane de lire sterline! În aceşti bani, Neville este obligat să aibă 40 de apariţii la TV!

Cum talentul de pe gazon nu este mai niciodată direct proporţional cu carisma pe sticlă, Alan Shearer, fost golgheter la Newcastle şi în naţionala Angliei, câştigă o treime din banii lui Neville: 500 de mii de lire sterline pentru apariţiile la BBC.

„Lucrurile sunt foarte clare. Mă simt foarte bine la televiziune şi nu caut un post de antrenor. Eu nu cred în proiectele astea din România. Eu nu mai sunt tentat să antrenez. Mă simt foarte bine la Digi şi voi rămâne aici! Dacă aş fi avut o discuţie cu Gigi Becali să preiau FCSB, acest post ar fi fost primul care ar fi ştiut” – Ilie Dumitrescu, când era dat drept posibil înlocuitor al lui Nicolae Dică

4 milioane de lire sterline primeşte Thierry Henry de la Sky Sports, fiind cel mai bine plătit comentator de fotbal din Anglia