News

Cât câștigă Nicu într-o lună în care “parchează” mașini în București, pe locurile PMB. La final de lună se adună o sumă bună

Cu toate că primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că plata parcărilor PMB va fi obligatorie pentru șoferi de la 15 august, situația din prezent arată că aceste locuri de parcare aparțin unor rețele bine organizate.
08.08.2022 | 22:19
Cat castiga Nicu intro luna in care parcheaza masini in Bucuresti pe locurile PMB La final de luna se aduna o suma buna
De 22 de ani, Nicu ia bani pentru șoferii care caută loc de parcare în zona Piața Victoriei. Foto: captură observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Conform, observatornews.ro, câștigurile celor care au grijă de șoferii care folosesc parcările Primăriei Municipiului București ajung chiar și la 6.000 de lei într-o lună. Atenție! Ei lucrează pe cont propriu, nu sunt angajați ai PMB și nu eliberează chitanțe pentru plata orelor de parcare.

Afacere profitabilă cu parcările din București

Nicu este unul dintre cei care își câștigă pâinea cu o astfel de activitate, iar parcarea de care se ocupă este lângă Piața Victoriei. Și nu o face de puțin timp, ci de 22 de ani.

ADVERTISEMENT

La fel ca alți ”confrați”, și el rezervă abuziv locurile de parcare ale municipalității pentru a le vinde apoi șoferilor care vor să-și parcheze mașina. Așadar, când vedeți un loc de parcare ”rezervat” cu lăzi, scaune de plastic sau sticle de apă, să știți că acolo vă așteaptă fie Nicu, fie un coleg de-ai lui.

Sursa citată a subliniat că în prim-plan se află o rețea care încasează lunar mai bine de un sfert de milion de euro chiar sub ochii autorităţilor. De ce chiar sub ochii autorităților?

ADVERTISEMENT

Pentru că polițiștii dau amenzi, dar nu au alte mijloace pentru a-i convinge pe cei vizați să renunțe la activitatea lor. Practic, o amendă poate ajunge la maximum 500 de lei, bani pe care un individ care folosește parcările PMB îi poate câștiga într-o zi.

Amenda polițiștilor a devenit o rutină

”Reporter Observator: Cam cât faceţi pe zi din parcări?” Nicu: 150 de lei, 200 de lei. Reporter Observator: Azi aţi primit amenda asta.

ADVERTISEMENT

Nicu: Da! E de la 50 de lei la 250. Mi-a dat 100 de lei. Reporter Observator: Primiţi des amenzi? Nicu: Zi de zi. Ce scrie aici? A fost depistat… pentru parcare în timp ce apela la mila publicului.

Luăm zi de zi. Am două aici. Aia de la Poliţia Locală şi asta e de la Secţia 4”, se arată în reportajul difuzat în principalul jurnal de știri al Antenei 1.

ADVERTISEMENT

Când a fost întrebat cum rezistă pe piață de 22 de ani, Nicu a răspuns că este cunoscut în zonă și nici măcar liderii interlopi nu îi creează probleme.

Altfel, se pare că la nivelul Capitalei, Nicu și colegii lui controlează aproximativ 800 de locuri de parcare. Poliția Locală a precizat că de la începutul anului a sancționat 750 de persoane care luau bani pentru parcări.

ADVERTISEMENT