Sporturi

Câți bani câștigă Simona Halep pentru calificarea în sferturi la Roland Garros

03.06.2019 | 19:22
Simona Halep premii Roland Garros va câștiga 415.000 euro dacă o bate în optimi pe Oga Swiatek

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de Grand Slam de la Roland Garros după victoria 6-1, 6-0 cu Iga Swiatek şi va primi o sumă importantă la Roland Garros.

Cât câștigă Simona Halep pentru calificarea în sferturi la Roland Garros

Simona Halep a obținut până în optimi, din punct de vedere financiar, pentru că a reușit să se califice în faza optimilor de finală suma de 243.ooo de euro. Pentru primul tur premiile au fost de 46.000 de euro, pentru al doilea tur au urcat la 87.000 de euro de jucător, iar cine a pătruns în turul trei, cum a fost Irina Begu, s-a ales cu 143.000 de euro.

După victoria Simonei Halep cu poloneza Iga Swiatek, intrând în sferturi, jucătoarea română va intra în posesia unui cec în valoare de 415.000 de euro. Însă, după ce o serie dintre jucătoarele cu șanse la câștigarea turneului au părăsit deja competiția, aceasta fiind o ediție a surprizelor la Roland Garros, Simona Halep a căpătat tot mai mult încrederea că poate repeta performanța de anul trecut.

Simona Halep premii Roland Garros. Anul trecut Simona a dat un tun financiar de peste 2 milioane euro câștigând Roland Garros

Simona Halep poate da un nou tun financiar

Simona Halep pare a avea drum deschis pentru a putea câștiga al doilea an consecutiv Roland Garros, pentru că din grupul de jucătoare care puteau emite pretenții la victorie a mai rămas finalista de acum un an, americanca Sloane Stephens, dar care are un adversar greu în optimi, pe Garbine Muguruza și, într-o oarecare măsură Madison Keys și Ashleigh Barty.

Premiul pentru jucătoarea care va ridica trofeul este de 2,3 milioane euro, iar pentru cea care va ajunge în ultimul act, dar va pierde, de 1,18 milioane euro. Simona Halep a depășit suma de 28 de milioane până în prezent la valoarea câștigurilor și ar putea da un nou tun financiar la Roland Garros.