News

Cât câștigă un livrator? În timpul pandemiei, meseria de curier a devenit cea mai căutată în România

Meseria de livrator a devenit tot mai căutată în România.
04.06.2021 | 23:55
Cat castiga un livrator In timpul pandemiei meseria de curier a devenit cea mai cautata in Romania
ADVERTISEMENT

Una din cele mai căutate slujbe în ultima perioadă a fost cea de livrator. De altfel, odată cu creșterea numărului de cereri de livrări online, meseria de curier a devenit cea mai căutată din România.

Companiile au suplimentat numărul de job-uri în acest domeniu. Unele dintre ele au angajat sute de oameni noi care să transporte pachete cu haine, electrocasnice, mâncare dintr-un loc în altul, conform Antena3.

ADVERTISEMENT

Pandemia a schimbat regulile jocului, iar siguranța și confortul au fost motivele care i-au determinat pe clienți să aleagă produsele online și livrarea la domiciliu.

Meseria de livrator a devenit tot mai căutată. Salariile sunt în creștere

Foto: Hepta.ro.

Într-un an dificil, în care foarte multe domenii au avut de suferit, firmele de curierat au simțit creșteri semnificative datorită pandemiei.

ADVERTISEMENT

Când străzile erau goale, când restricțiile impuse de autorități erau tot mai dure, și-a luat avânt un domeniu care făcuse oricum pași mari în anii precedenți.

Meseria de livrator a fost una dintre cele mai căutate meserii, în ultimul an, iar salariile au început să crească. Unii livratori au ajuns să primească un venit egal cu cel al unui IT-ist debutant, conform Antena3.

ADVERTISEMENT

Care este salariul unui livrator?

Datorită cererii tot mai mari, salariul unui livrator a ajuns să fie între 2500 şi 3000 de lei. Acesta poate urca în funcție de bonusurile de performanță.

Piaţa comerţului online a ajuns la suma de 5,6 miliarde de euro în 2020. Un vector care s-a ridicat enorm în economie a fost piaţa comerţului electronic, tot mai multă lume lucrând de acasă. Anul trecut, creşterea a fost de 30%.

ADVERTISEMENT

Salariul mediu din România a crescut la începutul anului

În luna martie a acestui an, salariul mediu a fost cu aproape 8 procente mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

Astfel, românii au ajuns să primească un venit mediu de de 3.500 de lei, în creștere cu 180 de lei față de februarie.

Cele mai importante creşteri s-au înregistrat în asigurări, editare, dar și în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale.

ADVERTISEMENT
Tags: