News

Cât câștigă un salvamar pe litoralul românesc. Mulți nu s-ar aștepta la un asemenea salariu

Ce salariu are un salvamar de pe litoralul românesc? Venitul nu este unul prea satisfăcător, iar mulți nu se așteptau să audă o asemenea sumă, în raport cu scumpirile din ultima perioadă.
18.06.2022 | 22:20
Cat castiga un salvamar pe litoralul romanesc Multi nu sar astepta la un asemenea salariu
Ce venit are un salvamar. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

V-ați întrebat vreodată ce salariu are un salvamar? Aflați că el nu câștigă o sumă foarte mare, ci apropiată de 3.000 de lei.

Ce salariu net are un salvamar

Potrivit Gândul.ro, un salvamar de pe litoralul românesc ar primi în mână pentru munca prestată 2.800 lei. De asemenea, un recepționer ar încasa în medie 2.200 lei, iar un barman 2.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Totodată, de când în luna martie s-a anulat starea de alertă și odată cu aceasta toate restricțiile, au apărut mai multe oportunități de anagajare la hoteluri, restaurante și cafenele, potrivit Roxanei Drăghici, liderul vânzărilor de la eJobs România.

Însă, banii din HoReCa sunt de cele mai multe ori foarte mici, sub media pe economie, conform Salario, un comparator de salarii, făcut de platforma e-Jobs.

ADVERTISEMENT

Totuși, veniturile barmanilor și ospătarilor sunt rotunjite de bacșișul pe care-l primesc din partea clienților. La mare căutare în această perioadă sunt și organizatorii de evenimente. Însă, ar fi un deficit de astfel de angajați, din cauza că se tem să nu se lovească din nou de regulile pandemiei, care reamintim că nu a dispărut încă.

”În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 37.000 de locuri de muncă în România și în străinătate. Comparatorul de salarii funcționează pe baza datelor introduse de utilizatori.

ADVERTISEMENT

Până la acest moment, 420.000 de români și-au introdus veniturile”, a declarat pentru Libertatea Roxana Drăghici, șeful de vânzări al eJobs România.

Salvamarii, pregătiți pentru noi intervenții

De asemenea, față de alți ani, salvamarii sunt mai mulțumiți în 2022 de condițiile de muncă și de salarii. Drept urmare, sunt mai motivați să-și îndeplinească sarcinile cât mai bine.

ADVERTISEMENT

”Am încercat în ultimii trei-patru ani de zile să înlocuim personalul cu cât mai multă tehnică, sky-jeturi, bărci, atv-uri. Ca salvamar, dacă stai prea mult pe plajă, printre cearceafuri, nu vezi foarte multe, în schimb dacă esti în larg, dincolo de geamandură, pe un sky-jet sau pe un caiac, imediat vezi dacă cineva are probleme.

Deocamdată a început bine sezonul, nu au fost probleme. Prin contract noi ar trebuie să avem 93 de salvamari, iar deocamdată avem 80 și ceva, pentru că mai avem și studenți sau elevi care încă nu au terminat.

Avem foișoare noi, ne ajută și vremea deocamdată pentru că apa este rece, lumea nu prea se aventurează să înoate.” a spus și Gabriel Bălan, președintele Asociației Salvamarilor, pentru replicaonline.ro

ADVERTISEMENT