Life

Cât câștigă un vânzător la covrigărie, în România. Covrigăriile au nevoie constant de personal

Ce salariu are un vânzător la covrigăriile din România. Deși remunerația nu este de neglijat, covrigăriile duc constant lipsă de angajați.
05.07.2024 | 11:41
Cat castiga un vanzator la covrigarie in Romania Covrigariile au nevoie constant de personal
Ce salariu are un vânzător la covrigărie, în România. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Covrigăriile sunt unele dintre cele mai profitabile afaceri din România. Aproape că nu există stradă în marile orașe pe care să nu se afle cel puțin o covrigărie. Vânzările de produse de patiserie merge pe bandă rulantă, iar angajații sunt recompensați pe măsură.

Covrigăriile din România fac angajări pe bandă rulantă

Românii aproape că au făcut o tradiție din a cumpăra dimineața, în drum spre muncă, un covrig cald. În contextul economic actual, produsele de patiserie s-au scumpit și ele. Dar, asta nu înseamnă că nu se dau ca pâinea caldă.

ADVERTISEMENT

Covrigăriile au vânzări în fiecare zi, semn că românii sunt mari fani produse de patiserie. În ultima vreme, pentru a nu rămâne cu produsele în vitrină, lanțurile mari de patiserie au pregătit reduceri și de 50% pentru românii pofticioși.

A lucra în covrigărie nu este deloc o muncă ușoară. Angajații își încep programul la primele ore ale dimineții și sunt pregătiți să îi servească pe cei care pleacă la muncă dis-de-dimineață.

ADVERTISEMENT

Pe platformele dedicate anunțurilor de recrutare, marile lanțuri de covrigării angajează constant personal. Anunțurile lor sunt transparente și precizează atât programul de lucru, cât și salariul pe care îl vor primi viitorii angajați.

Ce salariu câștigă un vânzător la covrigărie, în România

Potrivit acestor anunțuri, un vânzător la unul dintre cele mai mari lanțuri de covrigării din țară lucrează 8 ore, în baza unui contract individual de muncă. Pentru munca sa, acesta primește un salariu cuprins între 3.500 și 3.800 de lei.

ADVERTISEMENT

Mult mai grea decât poziția de vânzător la covrigărie este cea de lucrător la cuptoare. În ultimii ani, românii nu au fost deloc atrași de un astfel de loc de muncă, lăsând loc liber celor din Sri Lanka sau Nepal.

Potrivit ziare.com, cea mai mare covrigărie din România are peste 2.300 de angajați. Majoritatea sunt români, însă, nici procentul străinilor din Nepal sau Sri Lanka nu este de neglijat.

ADVERTISEMENT

De la 1 iulie 2024, salariul minim pe economie a fost majorat, atingând pragul de 2.400 de lei net. Specialiștii în economie susțin că această majorare vine la pachet și cu vești proaste, căci, în curând, vom asista la un nou val de scumpiri.

Nu este exclus ca la covrigării, de acum încolo, produsele să fie mult mai scumpe. Momentan, un covrig simplu cu semințe costă 1.99 lei, iar covrigii umpluți încep de la 2.99 lei și ajung până la 4.50 lei, în cazul celor cu Nutella sau vișine.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!