Life

Cât costă 100 de grame de cartofi prăjiți în Eforie Nord. Prețul uriaș pe care l-a plătit un turist

Cât a plătit un român pe o porție de 100 de grame de cartofi prăjiți în Eforie Nord. Din cauza prețurilor piperate, stațiunea riscă să rămână fără turiști.
01.07.2024 | 13:40
Cat costa 100 de grame de cartofi prajiti in Eforie Nord Pretul urias pe care la platit un turist
Cât a plătit un turist în Eforie Nord pe 100 de grame de cartofi prăjiți. Sursa foto: Pixabay, Freepik
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că prețurile pe litoral au crescut semnificativ. Scumpirile sunt resimțite zilnic de turiștii care ajung să scoată din ce în ce mai mult din buzunar pentru mâncare, băutură sau cazare.

Cât a plătit un turist în Eforie Nord pe o banală porție de cartofi prăjiți

Cine are de gând să petreacă vacanța de vară la mare, trebuie să pregătească un buget generos. Anul acesta, concediile pe litoralul românesc îi vor costa mai mult pe români, comparativ cu alți ani.

ADVERTISEMENT

Vacanțele la Marea Neagră concurează la prețuri cu cele din stațiunile renumite din Europa. Mâncarea și băutura sunt cele mai scumpe, dar nici prețurile la cazare nu se lasă mai prejos.

Românii care au ajuns deja pe litoral au avut parte de adevărate surprize atunci când au comandat mâncare. Și nu vorbim despre preparate sofisticate, ci despre banalii cartofi prăjiți.

ADVERTISEMENT

Un turist aflat în Eforie Nord a decis să împărtășească cu cei din online experiența sa. Bărbatul a vrut să mănânce cartofi prăjiți, dar habar nu avea că pofta lui îl va costa atât de mult.

Conform imaginilor pe care le-a postat în mediul online, acesta a plătit 16.20 de lei pentru 135 de grame de cartofi prăjiți. Cu alte cuvinte, un kilogram de cartofi prăjiți costă 120 de lei, potrivit prețului inscripționat pe etichetă.

ADVERTISEMENT
preț cartofi prăjiți eforie nord
Cartofii prăjiți din Eforie Nord sunt aproape de două ori mai scumpi decât cei din stațiunile din Grecia. Sursa foto: TikTok

Turiștii sunt șocați de prețurile pe care le găsesc pe litoralul românesc, în această vară

Cei care au văzut prețul cartofilor prăjiți au crezut că este o glumă. Din păcate, totul este cât se poate de real, iar prețurile din Eforie Nord sunt dovada clară a faptului că, anul acesta, vacanțele nu vor fi deloc ieftine.

Internauții au reacționat imediat și au făcut comparație între prețurile din România și cele din Grecia sau Bulgaria. Cu toții au preferat destinațiile de peste hotare, mai ales că totul este mult mai ieftin.

ADVERTISEMENT

Potrivit turiștilor, în Grecia, o porție de cartofi costă 1.5 euro, adică echivalentul a 8 lei. În stațiunile un pic mai scumpe, cartofii ajung la 8.5 euro, iar burgerii la 9.5 euro. Însă, chiar și în acest context, tot este mai ieftin decât în România.

Internauții au rămas șocați de postarea turistului din Eforie Nord. Cu toții l-au sfătuit ca, data viitoare, să aleagă litoralul din Bulgaria care este mult mai ieftin.

Din cauza prețurilor piperate, litoralul de la noi riscă să rămână fără turiști. Românii se vor îndrepta spre destinații mai ieftine, mai ales că nu duc deloc lipsă de astfel de opțiuni.

ADVERTISEMENT