Life

Cât costă abonamentul Netflix în 2023. Va fi disponibilă varianta cu reclame și în România?

Abonamentul Netflix în 2023, prețuri și variante. Ce se întâmplă cu tarifele, ce trebuie să știe toți cei care sunt deja abonați
10.02.2023 | 09:00
Cat costa abonamentul Netflix in 2023 Va fi disponibila varianta cu reclame si in Romania
Cât costă abonamentul Netflix în 2023. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Abonamentul Netflix în 2023 vine cu mai multe surprize. Reprezentanții platformei au anunțat o mulțime de modificări anul acesta. Multe dintre ele sunt legate chiar de sistemul de abonare. Câte dintre ele se vor putea însă și aplica? Citiți mai multe în rândurile următoare, rânduri care oferă sfaturi și explicații

Abonamentul Netflix în 2023, cât costă și cum se face

Referitor la abonamentul Netflix în 2023, prețurile nu s-au modificat prea mult și au rămas la fel de accesibile. Dacă vrei să te bucuri de un film pe platformă, neîntrerupt, sau de un serial, atunci trebuie să știi că există trei tipuri de abonamente pentru care poți opta.

ADVERTISEMENT

Ce diferă la cele trei abonamente? Potrivit help.netflix.com, numărul de dispozitive pe care poate rula platforma, în același timp. Conform celor de la Netflix, în momentul de față avem trei abonamente care pot fi achiziționate.

Primul abonament, care este numit ”Minim” și care totodată este și cel mai ieftin costă 7,99 euro pe lună. Adică undeva în jur de 40 de lei. Dacă optezi pentru un astfel de abonament, atunci trebuie să știi că vei putea utiliza platforma de streaming pe un singur dispozitiv.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă vrei să te bucuri în schimb de Netflix pe două dispozitive simultan, pentru tine și poate pentru un prieten. Te ajută abonamentul Netflix în 2023. Trebuie să optezi pentru tipul  ”Standard”. Prețul acestuia este de 9,99 euro pe lună.

Ce taxe suplimentare pot întâmpina abonații

Cel de-al treilea abonament disponibil este abonamentul Netflix ”Premium”. Costă 11,99 euro pe lună, adică aproape 60 de lei. Cu acest abonament, poți viziona filme în format ultraHD, pe 4 dispozitive simultan.

ADVERTISEMENT

Mai sunt și alte costuri pe Netflix despre care trebuie să știi? Până acum nimic nu s-a aplicat, însă de anul trecut, reprezentanții Netflix vorbeau de o serie de taxe suplimentare. Se întâmplă în funcție de zonă.

Cu alte cuvinte, vorbim despre o taxă de 15 lei, pe care urmează să o plătească utilizatorii care folosesc contul unui abonat. Abonamentul Netflix în 2023 vine, așadar, sau cel puțin ar putea să vină și cu un plus financiar scos din buzunarele unora.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, Netflix a testat un program “add extra member” în Chile, Costa Rica și Peru. Acesta permitea abonaților să creeze subconturi și să plătească pentru ca familia sau prietenii să facă streaming la o taxă suplimentară.

Totodată, compania mai anunța atunci că începe să taxeze conturile care partajează parolele la începutul anului 2023. Deci, s-ar putea ca în curând să întâmpinăm această ”problemă”.

Va fi disponibilă varianta cu reclame Netflix și în România?

În ceea ce privește reclamele de pe Netflix, despre care s-a tot vorbit anul trecut, reprezentanții au anunțat că acestea sunt valabile momentan în doar 12 țări, însă se vor existe.

Este vorba despre Statele Unite, Australia, Brazilia, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Coreea, Mexic, Spania şi Regatul Unit. România momentan nu este pe listă. Astfel, cel mai probabil va mai dura până când varianta cu reclame va fi disponibilă și pentru țara noastră.

Referitor la taxe, reprezentanții companiei anunțau anul trecut că în Statele Unite abonamentul cu reclame va costa 6,99 dolari pe lună. Abonamentul Netflix în 2023 propune câteva schimbări și în Europa, mai exact în Germania. Aici, acesta va ajunge la 4,99 euro pentru aceeaşi perioadă.

Cum rulează reclamele de pe Netflix? Reprezentanții platformei și-au propus să existe  între 4 şi 5 minute de reclame în fiecare oră. Fiecare reclamă însă nu va depăși mai mult de 15-30 de secunde. Acestea vor fi plasate înainte şi între filme, seriale, ori emisiuni.

ADVERTISEMENT
Tags: