Life

Cât costă acum un kilogram de brânză de burduf de oaie. Prețurile sunt de necrezut

Un kilogram de brânză de burduf de oaie a ajuns să aibă un preț uriaș. Și prețurile altor alimente au crescut considerabil.
10.06.2023 | 17:59
Cat costa acum un kilogram de branza de burduf de oaie Preturile sunt de necrezut
Cât costă acum un kilogram de brânză de burduf de oaie. Sursa foto: Wikipedia, Pinterest/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este de necrezut cât a ajuns să coste un kilogram de brânză de burduf de oaie. Prețurile sunt foarte mari și nu mulți români își permit să cumpere astfel de produse.

Cât costă acum un kilogram de brânză de burduf de oaie. Nu mulți își pot permite acest produs

În ultimul an, prețurile au crescut foarte mult în România, iar produsele alimentare nu fac excepție. Carnea, brânza, fructele și legumele sunt mult mai scumpe decât înainte, așa că nu sunt mulți care își permit să se bucure de ele, cel puțin nu foarte des.

ADVERTISEMENT

Coșul de cumpărături al românilor este mult mai mic decât în anii trecuți, având în vedere scumpirile care par să nu se mai termine. Chiar și produsele banale au ajuns să aibă prețuri foarte mari.

Din moment de facturile la gaz și energie electrică sunt foarte mari, multor români le rămân puțini bani pentru a-și cumpăra mâncarea de care au nevoie. Chiar și banala brânză de burduf a ajuns să aibă un preț uriaș.

ADVERTISEMENT

Pentru mulți pensionari, clasica gustare formată din brânză și roșii a ajuns să fie deja un lux. Față de luna mai, prețurile roșiilor au mai scăzut, dar nu cu mult, astfel că se vând, în medie, cu 15 lei per kilogram.

De exemplu, brânza de burduf de oaie costă acum 120 de lei per kilogram. Nici telemeaua de oaie sau de capră nu mai este un produs pe care multe persoane și-l pot permite, deoarece kilogramul a ajuns să coste între 45 și 60 de lei.

ADVERTISEMENT

Brânza de burduf în coajă a ajuns să coste 100 de lei/kg. Scumpirile au afectat și telemeaua de vacă, dar este ceva mai ieftină decât cea de oaie sau de capră. Mai exact, se vinde cu prețuri cuprinse între 25 și 35 de lei, potrivit Antena 3 CNN.

Pentru a-și putea permite diverse tipuri de brânză, oamenii aleg să cumpere cantități mai mici. Din acest motiv, comercianții au afișat prețul pentru cantitatea de 100 de grame de produs. Mulți vânzători din piețe vând felii de brânză.

ADVERTISEMENT

Potrivit specialiștilor, este posibil ca prețurile la alimente să scadă. Datele Institutului de Statistică arată că brânza cu peste 28% mai scumpă față de anul trecut. Totodată, prețurile legumelor au crescut cu 26%.

ADVERTISEMENT
Tags: