News

Cât costă bicicleta președintelui Klaus Iohannis! E nemțească și dai o avere pe ea

23.04.2021 | 12:16
Cat costa bicicleta presedintelui Klaus Iohannis E nemteasca si dai o avere pe ea
Klaus Iohannis a mers la Palatul Cotroceni pe bicicletă. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cât costă bicicleta președintelui Klaus Iohannis, bicicletă pe care acesta a mers la serviciu. A făcut-o pe un drum de la vila Lac până la Palatul Cotroceni, un traseu de 40 de minute prin București, un traseu prin care șeful statului s-a alăturat campaniei Vinerea Verde. 

De altfel, președintele i-a îndemnat pe toţi românii să lase maşina personală acasă şi să utilizeze bicicleta, transportul public sau să meargă pe jos.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că această campanie “Vinerea Verde” a fost lansată, în 12 martie, de Ministerul Mediului, cu scopul de a reduce poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe, încurajând transportul alternativ spre şi de la serviciu.

Cât costă bicicleta președintelui Klaus Iohannis!

Astfel, nu mică le-a fost mirarea celor care s-au întâlnit pe nepusă masă chiar cu președintele Klaus Iohannis. Aceasta a fost surprins în trafic și nu a ezitat să le facă de câteva ori cu mâna oamenilor de pe stradă care îl recunoșteau și salutau.

ADVERTISEMENT

Era îmbrăcat office, cu o haină de culoare neagră care acoperea un pulover albastru și o cămașă albă. Totodată, șeful statului a asortat și o pereche de pantaloni de stofă.

Sursa foto – facebook

Dacă în alte ocazii a preferat să meargă fără cască de protecție, de data aceasta, poate și din cauza ploii, șeful statului nu a ezitat și a apelat la acest obiect.

ADVERTISEMENT

Dacă ne raportăm strict la modelul ales de președinte, atunci trebuie să știți că șeful statului și-a schimbat bicicleta. Astfel, dacă în trecut a apelat la una mai veche, fabricată în 2015, de data aceasta președintele a apărut cu o bicicletă nouă.

Ce bicicletă are președintele Klaus Iohannis

Interesant este că bicicleta lui Iohannis a rămas de proveninență germană. Cea veche era marca Winora, una destul de cunoscută printre pasionați.

ADVERTISEMENT

Nici costul ei nu era unul deloc de neglijat. Aceasta ajungea la un preț aproximativ de 2.100 de lei, adică sărea de trei pensii minime încasate de cei mai nefericiți pensionari din România.

Sursa foto – facebook

Să nu credeți însă că modelul folosit de Klaus Iohannis era cel mai scump al firmei Winora. Există biciclete fabricate de producătorul german care ajung și la 8.000 de lei.

De remarcat că Winora a primit în urmă cu doi ani de zile și medalia de aur pentru cel mai frumos design al unei biciclete germane.

Cum și-a motivat Klaus Iohannis gestul de a merge pe bicicletă

Tot la un producător german a apelat și acum Klaus Iohannis, doar că, de data aceasta s-a îndreptat către Cube. În plus, bicicleta pe care și-a luat-o costă o adevărată avere. Modelul Kathmandu Teak Green 2021 i-a scos președintelui din buzunar nu mai puțin de 9.200 de lei.

Vorbim despre un model remarcat și apreciat de pasionați. Aceștia au salutat schimbarea președintelui pe o rețea de socializare și l-au lăudat pentru alegerea făcută, una considerată super fiabilă și perfectă pentru oraș.

De remarcat că șeful statului a transmis că vrea să fie parte din campania Vinerea Verde, una pe care o găsește foarte bună. De altfel, acesta a remarcat că oraşele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf.

”Avem mult trafic auto în oraşele noastre şi îi încurajez pe toţi românii să încerce să foloească mijloace de transport alternative sau chiar mersul  pe jos.

Sursa foto – facebook

Mersul pe bicicletă e o alternativă excelentă, e foarte sănătos, te mişti mai uşor în trafic şi ajungi la serviciu la fel cu maşina personală. Un pic de ploaie nu a dăunat nimnănui. Şi pe o astfel de vreme se poate merge cu bicicleta.

O alternativă este transportul public în comun. Încercaţi să lăsaţi maşina personală acasă. Astfel, vom reduce poluarea în oraşele noastre şi mişcarea în oraş va fi mai relaxată şi plăcută nemaivorbind de beneficiile pentru sănătate”, a fost îndemnul lui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, fan al bicicletei

De-a lungul timpului, Klaus Iohannis a mers de fiecare dată când a avut ocazia cu bicicleta. A făcut-o și 2018, de asemenea, tot într-o zi de  23 aprilie.

Atunci a ieşit la o plimbare cu bicicleta în zona Parcului Herăstrău. “Observând vremea splendidă de primăvară, am decis să fac o plimbare. Am constatat că primăvara Bucureştiul este frumos, dar traficul este infernal, indiferent de anotimp şi de vreme.

Cred că aici se impun câteva măsuri foarte, foarte serioase, de îmbunătăţire şi a infrastructurii de trafic, dar şi a reglementărilor în trafic.

Sursa foto – facebook

În rest, mi-aş dori să văd mai multă lume pe jos, mai multă lume pe bicicletă, dar cu timpul se întâmplă şi asta (…) Am făcut 3 minute de la reşedinţă şi până aici, m-am salutat cu câţiva şi am văzut feţe surprinse”, le-a spus, atunci, Klaus Iohannis jurnaliştilor care l-au aşteptat la Arcul de Triumf.

În 2016, preşedintele Klaus Iohannis a participat la campania “Pedalăm pentru Invictus 2017”, care îşi propunea să sprijine militarii români răniţi în Afganistan să ajungă la Jocurile Mondiale Paralimpice din Canada. Atunci, Iohannis a mers cu bicicleta, fiind întrebat după eveniment dacă s-a antrenat pentru a participa şi a răspuns negativ, pentru că aceasta este “starea sa naturală”.

ADVERTISEMENT