Life

Cât costă un brad de Crăciun! Diferențe uriașe între natural și artificial 

Anul acesta, diferențele dintre prețurile brazilor de Crăciun sunt uriașe. Sumele cerute de comercianți încep de la 18 lei și ajung chiar și la câteva mii de lei.
20.12.2021 | 07:00
Cat costa un brad de Craciun Diferente uriase intre natural si artificial
ADVERTISEMENT

Tradiția populară spune că bradul de Crăciun se împodobește pe 24 decembrie. Până atunci nu mai este mult, însă trebuie să fiți foarte atenți de unde alegeți să cumpărați bradul. Cum sărbătorile de iarnă sunt aproape, căutările sunt în toi. Comercianții profită din plin de acest lucru, astfel că există diferențe uriașe de preț între brazii naturali și cei artificiali.

Oamenii simt deja spiritul sărbătorilor și sunt dispuși să scoată din buzunar sume exorbitante pentru bradul de Crăciun și pentru ornamente.

ADVERTISEMENT

Cât costă un brad natural de Crăciun în 2021?

Fiecare comerciant care vinde brazi de Crăciun își stabilește prețurile în funcție de mai multe criterii, cum ar fi soiul și tipul  bradului. Doritorii pot găsi de unii singuri diferențele dintre acestea, urmând ca apoi să decidă cât sunt dispuși să plătească.

Făcând o analiză a prețurilor de pe diferite site-uri care au spre vânzare brazi pentru Crăciun, pentru un brad natural, românii vor ajunge anul acesta să plătească între 29 lei și 2600  lei. Prețul unui brad natural este stabilit în funcție de cât de bogate au ramurile, dacă sunt cumpărați în ghiveci sau deja tăiați, dar și în funcție de înălțimea pomilor.

ADVERTISEMENT

Prețul unui brad natural: între 29 lei și 2600 lei

La Dedeman, cel mai mic preț pentru un brad natural pentru Crăciun, care ajunge cel mult la 130 de centimetri, deja tăiat, este de 31 de lei. În timp ce, un brad premium, de aproape 2 metri și jumătate, costă 259 de lei. De menționat este faptul că în oferta magazinului de bricolaj intră doar brazii care au fost tăiați în prealabil.

Leroy Merlin oferă o gamă mult mai variată de brazi de Crăciun, atât când vine vorba de preț, dar și de soi. Astfel, un molid, de aproximativ jumătate de metru, are prețul de 69 de lei. La capătul opus, cel mai scump brad de Crăciun, în ghiveci, disponibil pe site, are 175 de centimetri și valorează cu 100 de lei mai mult.

ADVERTISEMENT
brad natural de crăciun ieftin
La Leroy Merlin un molid în ghiveci costă 69 de lei.
Sursa: Captură ecran

Când vine vorba despre brazii naturali deja tăiați, prețurile sunt ceva mai mari. Un pom de un metru se vinde cu 29 de lei, în timp ce un brad spectaculos, care are 5 metri înălțime, poate ajunge și la 730 de lei.

Cel mai scump brad natural de Crăciun poate fi găsit pe Emag, acolo unde, un pom de aceeași înălțime ca cel menționat mai sus, valorează 2600 de lei.

ADVERTISEMENT

Cât costă un brad artificial de Crăciun în 2021?

Anul acesta, între brazii naturali și cei artificiali există diferențe uriașe de preț. E adevărat, cei artificiali sunt mai practici și pot fi utilizați și în anii următori, însă, pot ajunge să valoreze sume uriașe, în funcție de înălțime, culoare, dar și în funcție de ornamente, în cazul în care sunt achiziționați deja împodobiți.

De exemplu, pentru un brad de plastic, ce imită aspectul unuia natural și ale cărui ramuri dau impresia că sunt acoperite de zăpadă, românii pot ajunge să scoată din buzunar chiar și 9300 de lei. Iar un altul, cu 10 centimetri mai înalt, înzăpezit în totalitate, costă 2600 de lei.

cel mai scump brad artificial de crăciun
Cel mai scump brad artificial de Crăciun costă 9300 de lei.
Sursa: Captură ecran

Un brad artificial poate ajunge să coste cât o mașină second-hand

Există, de asemenea, și brazi artificiali care au prețuri pentru toate buzunarele. Numai că diferențele se pot vedea cu ochiul liber. Cel mai ieftin poate fi găsit în oferta supermarket-ului Carrefour, unde prețurile pentru un brad artificial pornesc de la 18 lei și ajung până la 600 de lei.

Emag are la dispoziție și brazi artificiali care au deja încorporate luminițile de Crăciun, pentru care oamenii plătesc chiar și 5300 de lei. Un brăduț simplu, de doar 60 de centimetri, care vine și cu suport cadou, costă doar 17 lei.

Diferențe uriașe de preț între un brad natural și unul artificial

Prin urmare, în anul 2021, există diferențe uriașe între prețurile brazilor de Crăciun naturali și cei artificiali. Astfel, putem ajuge să plătim pentru un pom ce Crăciun de la sume modice, cuprinse între 18 și 30 de lei, până la echivalentul unei mașini second-hand pentru un brad artificial, al cărui preț depășește 9.300 de lei, la reducere. 

ADVERTISEMENT
Tags:
"Sunt uimit că soția mea poate ieși singură pe stradă". Un tânăr din Guatemala, surprins de ce a descoperit în România
Imaginile cu Radu Drăgușin, după ce a primit un verdict greu de digerat....
Imaginile cu Radu Drăgușin, după ce a primit un verdict greu de digerat. Englezii l-au caracterizat într-un singur cuvânt
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
FOTO Austriecii de la Strabag pregătesc în România prima inaugurare importantă din 2024...
FOTO Austriecii de la Strabag pregătesc în România prima inaugurare importantă din 2024 pe infrastructura rutieră
Decizie definitivă în
Decizie definitivă în "duelul eclerurilor". Cine a câştigat procesul dintre Jamila şi Laura Laurenţiu
Tehnica simplă de respirație pentru liniștire. Cele două cuvinte pronunțate la inspirare-expirare
Tehnica simplă de respirație pentru liniștire. Cele două cuvinte pronunțate la inspirare-expirare
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Ce cuplu a câștigat show-ul Power Couple de la Antena 1. Nimeni nu...
Ce cuplu a câștigat show-ul Power Couple de la Antena 1. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Survivor All Stars. Cătălin Moroșanu, remunerat cu zeci de mii de euro după...
Survivor All Stars. Cătălin Moroșanu, remunerat cu zeci de mii de euro după eliminare
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe...
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe internet! FOTO
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Godină și Cioroianu, contre dure în cazul Șercan: „Un dobitoc care lucrează vremelnic...
Godină și Cioroianu, contre dure în cazul Șercan: „Un dobitoc care lucrează vremelnic acolo”
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume