Andreea Marin deține o adevărată piesă de artă în propriul birou. Fosta soţie a lui Ştefan Bănică Jr. a ales să îşi decoreze hub-ul cu bun gust şi eleganţă, dar mai ales cu extravaganţă. Doar că, așa cum se spune, ”obrazul subțire, cu cheltuială se ține”.
Andreea Marin este o femeie foarte elegantă şi discretă, asta o ştie toată lumea. Nu a vorbit niciodată de sume, de obiecte de brand, însă asta nu înseamnă că nu cheltuie bani frumoşi pentru achiziţiile sale.
Nu de mult, fosta prezentatoarea Tv a postat o imagine din locul în care îşi desfăşoară activitatea. Încăperea era deja decorată pentru sărbătorile de iarnă, iar vedeta a pozat în timp ce era aşezată pe canapeaua roz din catifea.
Nimic neobişnuit până aici, însă un detaliu ne-a atras atenţia. Este vorba despre candelabrul care are un loc de cinste în biroul Andreei Marin. Acesta nu este un cadelabru obişnuit, ci este un adevărat obiect de artă.
FANATIK a aflat că superbul candelabru poartă numele de „La Tuffatrice” (Scafandrul, trad. italiană) şi este realizat de brandul Habitare, un brand italienesc. Obiectul de artă include o siluetă a unui scafandru, în mărime naturală, ce este suspendat de braţele corpului de iluminat. Prețul cu care se vinde acest obiect de colecție este unul uriaș, respectiv 18.600 de euro.
„Candelabrul „La Tuffatrice” este mult mai mult decât un simplu punct de lumină; este o operă de artă care transformă simplitatea într-o expresie unică. Ca o floare care înflorește în lumina soarelui, acest candelabru se transformă, radiind energie și vitalitate în fiecare colț al camerei.
Designul său, un echilibru perfect de energie, cupru și fier, captează esența renașterii, sărbătorind puterea transformării. Dar nu numai atât: poziția scafandrului întruchipează forța gestului, dinamismul său care se revarsă în mediul înconjurător.
Apoi, eleganța figurii feminine, aleasă cu grijă și respect. Scafandrul nu este doar un simbol al forței și curajului, ci și al grației și feminității. Prezența sa îndulcește mediul înconjurător, dând o notă de poezie și mister.
Imaginați-vă că îl găsiți suspendat în centrul unei camere, luminând fiecare colț cu lumina sa învăluitoare. Acest candelabru este mai mult decât un simplu obiect; este o experiență senzorială, o invitație la contemplarea frumuseții și puterii renașterii în toate formele sale”, se arată în descrierea oficială a obiectului de artă.
Habitare a luat naştere în anul 1940, în Monza Brianza, un cartier italienesc. Fondatorul brandului este Emilio Boga. În faza inițială, Habitare era o simplă tâmplărie cu foarte puţini angajaţi. În anul 1969, atelierul a început să ofere mobilier la comandă şi soluţii la cheie.
Începând cu 1974, cea de-a doua generaţie a familiei, cei trei fii ai lui Emilio, au început să lucreze în cadrul companiei. Din 1990, familia Boga a mutat sediul companiei la Tradate pentru a beneficia de un showroom mai spaţios.
Acolo sunt expuse lucrările de artă şi antichităţile nou importate din India. În anii 2000 s-a înfiinţat Fundaţia Boga având ca scop răspândirea culturii artei. Astfel, până în prezent au fost organizate peste 35 de evenimente.
De asemenea, fundaţia a produs peste 250 de sculpturi şi picturi ce sunt expuse în expoziţii şi evenimente sociale. În anul 2006, Habitare şi-a extins sediul cu o nouă clădire. Aceasta are un design futurist şi are LED-uri integrate.