Life

Cât costă, de fapt, cea mai scumpă cafea din lume. Produsul a ajuns și în restaurantele din România

Ce preț are, în realitate, cea mai costisitoare cafea de pe glob. Băutura se comercializează și în cafenelele românești.
16.02.2024 | 20:30
Cat costa de fapt cea mai scumpa cafea din lume Produsul a ajuns si in restaurantele din Romania
Ce preț are, în realitate, cea mai costisitoare cafea de pe glob. Băutura se comercializează și în cafenelele românești. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cât costă, de fapt, cea mai scumpă cafea din lume. Produsul a ajuns și în restaurantele din România. Cei care își încep dimineața cu această licoare susțin că merită să scoată bani frumoși din buzunar pentru a o savura.

Ce preț are, în realitate, cea mai costisitoare cafea de pe glob. Băutura se comercializează și în cafenelele românești

Ce preț are, în realitate, cea mai costisitoare cafea de pe glob. Băutura se comercializează și în cafenelele românești de ceva vreme. Originară din Indonezia, Kopi Luwak, această licoare a câștigat o mare popularitate după apariția filmului The Bucketlist.

ADVERTISEMENT

În producție se servește fix această cafea care se mai numește „cafea de la zibete” pentru că este făcută printr-un proces puțin ciudat. Zibetele, care sunt niște mamifere asemănătoare cu viezurii sau pisicile de casă, mănâncă cele mai bune boabe de cafea.

Ulterior, boabele sunt colectate din excrementele animalelor. Rezultatul final și gustul inconfundabil îi face pe oameni să bage mâna adânc un buzunar. O singură cafea costă 45 de lei, însă consumatorii spun că merită.

ADVERTISEMENT

„Am băut prima dată cafeaua într-o vacanţă în Vietnam. Are o aromă deosebită. Simţi corpul cafelei, are o aciditate scăzută, e deosebită”, a spus un client care a gustat din această cafea, pentru observatornews.ro.

„Aroma este foarte diferită, comparativ cu espresso normal pe care îl bem zi de zi”, a declarat un alt consumator, mai arată sursa menționată mai devreme. Kopi Luwak este un suvenir adus frecvent de cei care călătoresc în Thailanda şi Vietnam.

ADVERTISEMENT

Kopi Luwak, o cafea cu producție limitată

Un kilogram din cea mai scumpă cafea din lume ajunge la 400 euro. Costurile sunt atât de ridicate pentru că producția autentică de Kopi Luwak este extrem de limitată. Studiile spun că se ridică la doar 2.200 de kilograme pe an.

Această cifră este departe de cererea pe care o are acest sortiment în momentul de față. Cumpărătorii trebuie să fie foarte atenți pentru că au apărut și foarte multe produse falsă pe piața din România și din străinătate.

ADVERTISEMENT

„Anual, se vinde cu aproximativ 5000% mai multă cafea Kopi Luwak decât este produsă. Producția autentică se ridică la doar 2.200 de kilograme anual. De ce apare această discrepanță între cifre?

Pentru că sunt mulți șarlatani care pretind că vând acest tip de cafea indoneziană la prețuri mai mici, cu 300 de dolari pe jumătate de kilogram”, susține Mark Prince, de la Coffee Geek, conform adevarul.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: