News

Cât costă, de fapt, drumul cu mașina până în Grecia. Ce trebuie să știe toți românii înainte să plece. „Mergi liniștit, apoi te trezești cu amenda acasă”

Câți bani trebuie să scoți din portofel pentru a merge cu mașina până în Grecia. Toți românii trebuie să știe despre ce este vorba.
04.06.2024 | 18:35
Cat costa de fapt drumul cu masina pana in Grecia Ce trebuie sa stie toti romanii inainte sa plece Mergi linistit apoi te trezesti cu amenda acasa
Ce taxe trebuie să plătești în drum către Grecia. Sursa foto: hailaplimbare.ro
ADVERTISEMENT

Românii se pregătesc pentru concediile de vară și nu este exclus să favorizeze Grecia și în acest an. Mulți dintre ei preferă să ajungă la destinație cu mașina personală, fără a cunoaște taxele pe care trebuie să le suporte.

Ce taxe plătești din România până în Grecia

Unii conducători auto s-au trezit amendați peste noapte după ce nu au plătit niște taxe în drumul lor către statul elen. Acestea se adaugă la costurile inițiale pentru combustibil, situație care poate fi inconfortabilă pentru bugetul turiștilor români.

ADVERTISEMENT

Un român care are în plan să se relaxeze în Grecia în această vară a întrebat pe un grup de Facebook, destinat turiștilor de aceeași naționalitate, ce taxe îi vor fi necesare dacă alege mașina ca mijloc de transport.

”Mâine plec spre Thassos cu mașina și aș vrea să știu ce taxe ar trebui achitate și dacă recomandați un traseu anume. Până acum am călătorit doar cu avionul”, a fost întrebarea turistului, după care a primit diferite răspunsuri.

ADVERTISEMENT

Vinietă pentru Bulgaria, taxa de autostradă în Grecia sau taxa de pod la Giurgiu sunt unele dintre răspunsurile pe care le-a citit individul. ”Vinietă pentru Bulgaria online și taxa de autostradă în Grecia care o plătești acolo”, a rezumat o persoană. ”Ai uitat de taxa de pod la Giurgiu”, a intervenit o alta în discuție.

Totodată, taxele au legătură și cu distanța parcursă. De exemplu, dacă alegi să pornești la drum către Grecia din Galați, în mod cert va trebui să suporți costuri în plus față de o persoană care pleacă din București, de exemplu.

ADVERTISEMENT

”Din ce loc pleci? E o informație esențială pentru a putea să te ajutăm”, a întrebat o doamnă, iar după ce i s-a spus că din Galați, a continuat: ”Atunci veți merge prin Bulgaria. Noi, cei care plecam din nord – nord vest, avem alt traseu. Drum bun, oricum … și vacanță minunată să aveți!”

Ce taxe se achită la bulgari

În cele din urmă, bărbatul a aflat că va fi nevoit să plătească o taxă de pod la Giurgiu, de 15 lei, taxe de 20 de cenți și maxim 2 euro pe fiecare autostradă parcursă până în Grecia și inclusiv vinietă la bulgari, de aproape 35 de lei.

ADVERTISEMENT

”Taxă de pod la Giurgiu -15 lei, apoi vinieta la bulgari, luată din timp sau în ziua plecării, pentru perioada cât stați acolo, apoi la greci aveți doar taxe de autostrada și atât. Sunt opriri pe fiecare autostradă, unde se plătesc taxe între 20 cenți și maxim 2 euro (similară cu cea de la Fetești)!”/”La bulgari au vinieta de weekend, între vineri și duminică, sau de o săptămână, e cam 35 de lei, mai sunt o parte dintre răspunsuri.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”