Life

Cât costă, de fapt, o insulă întreagă? Prețul e chiar mai mic față de un apartament din București

Te-ai întrebat cât costă să cumperi o insulă întreagă? Prețul, mai mic decât un apartament din Capitală. Vei rămâne uimit.
22.04.2023 | 19:04
Cat costa de fapt o insula intreaga Pretul e chiar mai mic fata de un apartament din Bucuresti
Cât te costă să cumperi o insulă? Sursa foto: Booking
ADVERTISEMENT

O insulă este locul ideal pentru a scăpa de agitația urbană și a te relaxa din plin. Turiștii care preferă un astfel de loc sunt adesea încântați de peisajul unic sau de apa care îi înconjoară. Cum ar fi ca să poți achiziționa o întreagă insulă, doar pentru tine? Este posibil, și chiar la un preț mai mic decât al unui apartament din București.

Insula care se vinde la un preț mai mic decât un apartament în București

O insulă izolată din Scoția a fost scoasă la vânzare. Este vorba despre ”Barlocco”. Nu are niciun locuitor și se găsește în largul coastei sudice a Scoției. Agentul care caută cumpărători garantează că aici liniștea este altfel decât în alte destinații similare.

ADVERTISEMENT

”Există încă un sentiment foarte romantic legat de a deține propria insulă privată scoțiană, unde poți scăpa de agitația vieții de zi cu zi și te poți bucura de pace și liniște în cel mai frumos peisaj din zonă”, potrivit lui Aaron Edgar, agentul care vinde Insula Barlocco, potrivit CNN.

Insula de vanzare
Insula Barlocco din Scotia. Sursa foto: GB News

 

Nu este pentru prima oară când se scoate la vânzare o insulă în Scoția, iar până în prezent doritorii au fost într-un număr destul de mare, se mândrește agentul în cauză. Este convins că și de data aceasta ei vor exista la fel de mulți, atât scoțieni, cât și din afara țării.

ADVERTISEMENT

”Am fost martorii unei cereri puternice din partea unor unor doritori naționali și internaționali pentru insule private întregi, după ce ne-am ocupat de vânzarea mai multor insule din Scoția”, a mai transmis Aaron Edagr.

Cât costă Insula Barlocco și cât costă un apartament în București

Pentru cei interesați, aflați că Insula Barlocco se vinde cu prețul de 150.000 de lire sterline, iată unul mai mic spre deosebire de cât costă un apartament în București. Pe un site specializat se găsesc astfel de imobile la prețuri peste 199.000 de euro, la care se adaugă și TVA. De altfel, unele apartament sar de suma de 275.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Prin ce se caracterizează Insula Barlocco din Scoția

Deși insula nu are locuitori, cumpărătorul are posibilitatea de a investi aici și de a o transforma într-o zonă de vacanță de vis. Desigur, pentru acest lucru va trebui să discute cu autoritățile locale. Deși nu sunt prezenți oameni, în Insula Barlocco se găsesc o serie aparte de specii de animale și plante, copaci vechi de sute de mii de ani.

Pescărușii cu spatele negru dau adesea târcoale insulei, iar lavanda de mare de stâncă sau orhideea parfumată sunt printre plantele care înfloresc într-un mod spectaculos. De asemenea, destinația cuprinde o plajă de pietriș unde se pot ancora bărci sau se poate servi un picnic.

ADVERTISEMENT

Cel mai apropiat oraș de Insula Barlocco este la 10 mile distanță. Londra sau Edinburgh sunt la peste 350 și 100 de mile depărtare de locul izolat, unde ai posibilitatea de a ajunge pe jos sau cu mijloace de transport, precum un tractor sau cu un quadbike.

ADVERTISEMENT
Tags: