News

Cât costă, de fapt, să îți încarci bateria telefonului mobil. Gestul banal care te scapă de o factură uriașă

Te-ai întrebat cât costă să-ți încarci telefonul mobil? Poți scăpa de dureri de cap dacă faci un gest cât se poate de simplu
26.10.2022 | 12:01
Cat costa de fapt sa iti incarci bateria telefonului mobil Gestul banal care te scapa de o factura uriasa
Câți bani dai ca să îți încarci telefonul mobil. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Toată lumea caută de zor modalități prin care să scape de grija facturilor. Nici nu a venit iarna și utilitățile dau mari bătăi de cap românilor. Curentul electric, gazele, apa au venit la prețuri mult mai mari, indiferent că discutăm despre regularizare sau nu.

Cât costă să-ți încarci telefonul mobil

Și de aici încolo a început nebunia, având în vedere că românii au încercat să găsească și „vinovații” din casă. Așa s-a ajuns și la consumul unui banal încărcător de telefon mobil. Culmea, dacă suntem neatenți, deși pare o glumă, acesta poate să devină o problemă.

ADVERTISEMENT

Există însă și o salvare, una pe repede înainte. Și nu e nevoie să inventăm roata sau apa caldă, ci pur și simplu să avem grijă să-l scoatem din priză după ce îl folosim. Atât de simplu este, atât de ușor și așa putem să scăpăm de facturi care vin cu TIR-ul.

De altfel, mai toate produsele din casă trebuie să fie scoase din priză atunci când nu le folosim. Multe dintre ele, indiferent că discutăm despre device-uri ca un încărcător de telefon mobil, cabluri, cabluri de computer sau aparatul de făcut cafea, ei bine, acestea se pot transforma în ventuze de energie fantomă.

ADVERTISEMENT

Și da, pot să încarce factura la electricitate cu până la 20% în fiecare lună. Așadar, deconectați aparatele și electronicele. Da, nu vă temeți să faceți acest lucru și atunci când vorbim despre banalul încărcător de telefon mobil. Repetăm informația ca să fie înțeleasă cât mai bine.

Ar fi bine să folosiți prize de alimentare care vor opri automat toate electronicele din casă. Opriți și routerele, imprimantele sau alte echipamente periferice de computer atunci când nu sunt utilizate.

ADVERTISEMENT

Dacă vă întrebați în continuare cât costă energia electrică pentru a încărca un smartphone atunci puteți să montați un ceas de verificare în priza unde îl folosiți. Astfel, veți vedea că un consum mediu al unui încărcător de telefon mobil este între 2.7 până la 3.7 watti.

În acest fel, vom vedea că pentru un an de zile, consumul total nu este unul uriaș, dar după creșterea prețurilor s-ar putea ajunge la o sumă ceva mai mare.

ADVERTISEMENT
Tags: