Life

Cât costă drobul de miel făcut de Cătălin Scărlătescu. Reţeta are un ingredient secret

Ce preț are drobul de miel preparat de chef Cătălin Scărlătescu. Rețeta conține un ingredient secret și nu are conservanți.
31.03.2023 | 11:49
Cat costa drobul de miel facut de Catalin Scarlatescu Reteta are un ingredient secret
Cât costă drobul de miel făcut de Cătălin Scărlătescu. Sursa foto: Instagram, Caietul cu rețete/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Drobul de miel făcut de Cătălin Scărlătescu conține ingrediente naturale, iar renumitul bucătar îl pune la dispoziție pe site-ul său. Ce preț are felul de mâncare și care este rețeta juratului de la Chefi la Cuțite?

Cât costă drobul de miel făcut de Cătălin Scărlătescu

Paștele se apropie cu pași repezi, iar românii se pregătesc temeinic pentru această sărbătoare. După perioada Postului Mare, preparatele specifice acestei sărbători sunt binevenite la masă, iar printre cele mai apreciate se numără și drobul de miel, nelipsit de la mesele românilor.

ADVERTISEMENT

Cătălin Scărlătescu pune la dispoziție, pe site-ul Chef Super Food, mai multe preparate pentru masa de Paște. Printre care se numără și îndrăgitul drob de miel.

Preparatul conține organe de miel, ceapă verde, usturoi verde, mărar, pătrunjel, ouă sare și piper. În descrierea produsului, este specificat faptul că acesta este gătit fără conservanți și coloranți.

ADVERTISEMENT

Pe site-ul juratului de la Chefi la Cuțite, 1,1 kg de drob de miel se vinde cu 147.00 lei, notează a1.ro. “Bucătării noștri îl pregătesc după o rețetă tradițională cu verdeața proaspătă din belșug, ouă și organe de miel”, se arată în descrierea preparatului.

Multe gospodine aleg să prepare singure drobul de miel, pentru care există numeroase variante de rețete. Chef Cătălin Scărlătescu are propria rețetă pentru acest fel de mâncare. Află de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.

ADVERTISEMENT

Ingrediente și modul de preparare pentru drobul de miel al lui Cătălin Scărlătescu

  • organele de la un miel (ficăței, rinichi, plămâni, inimă)
  • 250 de grame de carne de miel
  • 400 de grame de ceapă și usturoi verde
  • 400 grame de mărar și pătrunjel
  • opt ouă bătute pentru fiecare kilogram de compoziție
  • ulei
  • prapur
  • sare și piper

Organele și carnea de miel se spală bine, apoi se taie în cuburi mari. Se pun la călit în ulei de floarea-soarelui. Un sfert din compoziție se taie cuburi, iar restul, după ce se scurge de ulei, se trece prin robotul de bucătărie.

ADVERTISEMENT

Condimentele (ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul sunt mărunțite pentru a fi adăugate apoi peste amestec. Carnea și verdețurile se amestecă cu opt ouă, care se bat înainte ca pentru omletă. Se adaugă sarea și piperul, după care totul se învelește în prapure.

În mijlocul compoziției se pot pune două ouă fierte întregi, în funcție de preferințe. Drobul se pune la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, la temperatura de 140° C.

ADVERTISEMENT