Drobul de miel făcut de Cătălin Scărlătescu conține ingrediente naturale, iar renumitul bucătar îl pune la dispoziție pe site-ul său. Ce preț are felul de mâncare și care este rețeta juratului de la Chefi la Cuțite?
Paștele se apropie cu pași repezi, iar românii se pregătesc temeinic pentru această sărbătoare. După perioada Postului Mare, preparatele specifice acestei sărbători sunt binevenite la masă, iar printre cele mai apreciate se numără și drobul de miel, nelipsit de la mesele românilor.
Cătălin Scărlătescu pune la dispoziție, pe site-ul Chef Super Food, mai multe preparate pentru masa de Paște. Printre care se numără și îndrăgitul drob de miel.
Preparatul conține organe de miel, ceapă verde, usturoi verde, mărar, pătrunjel, ouă sare și piper. În descrierea produsului, este specificat faptul că acesta este gătit fără conservanți și coloranți.
Pe site-ul juratului de la Chefi la Cuțite, 1,1 kg de drob de miel se vinde cu 147.00 lei, notează a1.ro. “Bucătării noștri îl pregătesc după o rețetă tradițională cu verdeața proaspătă din belșug, ouă și organe de miel”, se arată în descrierea preparatului.
Multe gospodine aleg să prepare singure drobul de miel, pentru care există numeroase variante de rețete. Chef Cătălin Scărlătescu are propria rețetă pentru acest fel de mâncare. Află de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
Organele și carnea de miel se spală bine, apoi se taie în cuburi mari. Se pun la călit în ulei de floarea-soarelui. Un sfert din compoziție se taie cuburi, iar restul, după ce se scurge de ulei, se trece prin robotul de bucătărie.
Condimentele (ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul sunt mărunțite pentru a fi adăugate apoi peste amestec. Carnea și verdețurile se amestecă cu opt ouă, care se bat înainte ca pentru omletă. Se adaugă sarea și piperul, după care totul se învelește în prapure.
În mijlocul compoziției se pot pune două ouă fierte întregi, în funcție de preferințe. Drobul se pune la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, la temperatura de 140° C.