Life

Cât costă drobul de miel gătit de Cătălin Scărlătescu. Rețeta tradițională pentru masa de Paște poate fi preparată și acasă

Cătălin Scărlătescu prepară faimosul drob de miel pentru masa de Paște. Prețul unui asemenea preparat nu este însă chiar pentru oricine.
30.03.2023 | 19:35
Cat costa drobul de miel gatit de Catalin Scarlatescu Reteta traditionala pentru masa de Paste poate fi preparata si acasa
Cât costă drobul gătit de chef Cătălin Scărlătescu. Sursă foto: Pinterest, Instagram / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Drobul de miel este nelipsit de pe masa de Paște. Sunt bucătărese care aleg să îl prepare, în timp ce altele preferă să opteze pentru produse gata făcute. În acest mod economisesc mai mult timp în bucătărie, iar la final se bucură și de un preparat proaspăt.

Rețeta tradițională a lui Cătălin Scărlătescu pentru drob

Chef Cătălin Scărlătescu are o gamă largă de rețete pentru diferite preparate. Evident, acesta prepară și drobul de miel, iar la un moment dat a făcut publică rețeta sa tradițională. Bucătarul se bazează pe organe de miel, dar și pe carne.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în lista de ingrediente regăsim și o cantitate mare de mărar, dar și de pătrunjel. Rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu se prepară și cu ouă. Iată cum arată lista completă de ingrediente pentru drobul de miel:

  • organele de la un miel (ficăței, rinichi, plămâni, inimă)
  • 250 de grame de carne de miel
  • 400 de grame de ceapă și usturoi verde
  • 400 grame de mărar și pătrunjel
  • opt ouă bătute pentru fiecare kilogram de compoziție
  • ulei
  • prapur
  • sare și piper.
ADVERTISEMENT

Modul de preparare nu este deloc complicat. Bucătarul se ocupă prima oară de carne și de organe. Astfel, acestea se spală bine, iar apoi se taie cuburi mari. Aceste cuburi vor fi călite în ulei de floarea soarelui. Păstrăm un sfert din compoziție cuburi, iar restul trecem prin robotul de bucătărie, ori mașina de tocat carne.

Atât ceapa cât și usturoiul, pătrunjelul, dar și mărarul trebuie să fie tăiate mărunt. Ele vor fi adăugate peste amestecul de carne tocată. Pregătim și ouăle bătute, ca pentru omletă, pe care le adăugăm deasupra. Întreaga compoziție se amestecă bine, alături de sare și piper și se învelește în prapure.

ADVERTISEMENT

În tot acest timp trebuie să punem la încins cuptorul. Drobul de miel trebuie să fie gătit la 140 de grade, în jur de 50 de minute. De asemenea, cei care vor pot să pună și două ouă întregi fierte în mijlocul compoziției. În acest mod, aspectul va fi unul și mai plăcut.

Cât costă drobul preparat de juratul Chefi la Cuțite

Persoanele care nu vor însă să prepare rețeta de drob acasă pot opta și pentru unul din comerț. Pe site-ul lui Cătălin Scărlătescu, Chef Super Food, găsim nenumărate preparate, fie pentru masa de Crăciun, fie pentru cea de Paște. Evident, printre ele se numără și drobul de miel.

ADVERTISEMENT

Conform listei cu ingrediente, acesta conține aceleași ingrediente ca rețeta de mai sus, adică ceapă verde, organe de miel, mărar, usturoi, pătrunjel, dar și ouă. Mai mult de atât, în descriere observăm că drobul nu are conservanți și este gătit fără coloranți.

Și totuși cât costă drobul de miel pentru masa de Paște a lui Cătălin Scărlătescu? Cei care vor 1,1 kilograme din acest preparat au de plăti 147 de lei. În descrierea produsului însă observăm că acesta este făcut după rețeta tradițională, cu ingrediente proaspete.

ADVERTISEMENT