News

Cât costă închirierea unui șezlong în Mamaia. Românii au luat foc când au văzut prețurile

Litoralul românesc este din ce în ce mai scump. Românii au luat foc atunci când au văzut cât a ajuns să coste închirierea unui șezlong în Mamaia.
15.06.2024 | 17:25
Cat costa inchirierea unui sezlong in Mamaia Romanii au luat foc cand au vazut preturile
Cât costă închirierea unui șezlong în Mamaia. Sursa foto: Pixabay/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Prețurile pe litoralul românesc al Mării Negre au explodat și în acest an. De la cazare, mâncare și până și clasicele băuturi cu care românii își sting setea, toate au ajuns să coste extrem de mult.

Cât costă închirierea unui șezlong în Mamaia

De foarte mulți ani românii știu că litoralul din țara noastră nu mai este un loc unde își pot permite să își facă vacanțele, mulți dintre ei alegând să meargă în Bulgaria, Grecia sau Turcia.

ADVERTISEMENT

Însă, cei care totuși merg e litoralul românesc spun că de la un an la altul prețurile la cazări, plajă, restaurante și alte servicii lasă de dorit.

Nici în acest an românii nu au scăpat de scumpiri. Potrivit datelor publicate de Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), turiștii care își vor petrece vacanța de vară pe litoralul românesc trebuie să știe că pentru un sejur vor scoate din buzunar, în medie, 2.250 de lei, cu 500 de lei în plus față de anul precedent.

ADVERTISEMENT

De asemenea, reprezentanții ANAT atrag atenția că și prețul închirierii unui simplu șezlong la plajă s-a majorat considerabil și este acum cu 10 – 15% mai mult față de anul trecut.

Astfel, cei care vor să închirieeze un șezlong în Mamaia trebuie să scoată din buzunar în medie între 25 și 30 de lei pe zi, însă prețurile pot să ajungă chiar și la 60 de lei în weekend.

ADVERTISEMENT

Atunci când au auzit sumele pe care trebuie să le scoată din buzunar pentru un șezlongn, românii au luat foc și au spus că tot ce se întâmplă pe litoralul de la noi este o bătaie de jos.

Prețul unei porții de hamsii a explodat

Totodată, prețurile la mâncare și băutură au înregistrat, pe litoralul românesc al Mării Negre, creșteri semnificative față de anul trecut.

ADVERTISEMENT

În această perioadă, un pahar de bere la 250 de ml costă în Vama Veche, 10 lei. Asta în timp ce în Mamaia, în funcție de zona în care mergi, același pahar cu bere costă între 8 și 10 lei, scrie româniatv.net.

Tradiționala porție de hamsii care nu lipsește de pe mesele românilor în vacanțele de pe litoral și care în anii precedenți era 10 lei, în 2024, a ajuns să coste de patru sau cinci ori mai mult.

ADVERTISEMENT