Life

Cât costă incinerarea trupului actriței Ileana Stana Ionescu. Suma se achită cu talonul de pensie!

Cât costă incinerarea trupului actriței Ileana Stana Ionescu? Suma nu e atât de mare pe cât ar crede unii și se achită cu talonul de pensie.
04.07.2024 | 12:31
Cat costa incinerarea trupului actritei Ileana Stana Ionescu Suma se achita cu talonul de pensie
Cât costă incinerarea trupului Ileana Stana Ionescu. Foto-montaj: FANATIK
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat cât costă incinerarea trupului actriție Ileana Stana Ionescu, care s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani, pe 30 iunie 2024.

Cât costă incinerarea trupului actriței Ileana Stana Ionescu

Marea actriță a teatrului și filmului românesc nu va avea parte de o înmormântare clasică, așadar nu va fi îngropată, ci corpul ei va fi ars. Cenușa va fi depusă într-o casetă, la Cimitirul Bellu. Toată lumea aștepta detalii despre înmormântarea celebrei artiste, iar soțul ei, Andrei Ionescu, a venit în cele din urmă cu clarificări pe marginea subiectului.

ADVERTISEMENT

Întrucât Ileana Stana Ionescu a vrut ca trupul să îi fie incinerat, bărbatul ei i-a respectat dorința. A precizat că, la rândul său, și el va dori să se transforme în cenușă după ce va închide ochii de tot. Motivul pentru care înmormântarea s-a amânat destul de mult a fost explicat, de asemenea, de partenerul actriței.

Fiul lor, de profesie medic, este stabilit în Statele Unite ale Americii, așa că nu a putut ajunge mai devreme de ziua de sâmbătă, 6 iulie 2024, în țară, căci n-a găsit bilet de avion. Tocmai de aceea, incinerarea a fost programată pentru ziua de luni, 8 iulie 2024, atunci când și feciorul actorilor va fi în România.

ADVERTISEMENT

„Luni, Ileana mea va fi incinerată. Așa a vrut Ileana, pentru că mămica ei este tot incinerată. Și-a dorit să fie lângă ea. Avem o casetă în cimitirul crematoriului vechi. Iar eu voi fi lângă ele, și eu doresc să fiu incinerat. Sunt mii de urne acolo! Mulți mă întreabă de ce nu am înmormântat-o pe Aleea Artiștilor, la Cimitirul Bellu. Acolo nu mai sunt locuri.

Cine vrea să îi aducă o floare, o poate face și la crematoriu, unde va avea urna. De ce va fi incinerată, atât de târziu, după 8 zile? Pentru că l-am așteptat pe fiul nostru să se întoarcă din America. Sâmbătă vin. De-abia a găsit bilet de avion”, a declarat Andrei Ionescu, pentru publicația Click!.

ADVERTISEMENT

Prețul incinerării nu este cu mult mai ridicat față de înhumare

Cât costă, însă, procedura destul de contestată de majoritatea credincioșilor ortodocși de la noi? Reamintim faptul că un alt mare artist, regizorul Sergiu Nicolaescu, a apelat la incinerare. Atunci când a murit, s-a creat o adevărată dezbatere în spațiul public, lumea împărțindu-se în două tabere.

Ei bine, potrivit datelor oferite de Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane, suma pe care o familie trebuie să o plătească pentru incinerarea unui cadavru este 1.234 de lei. De asemenea, o altă sumă pe care Andrei Ionescu și cei doi copii ai Ilenei trebuie să o aibă în vedere este și aprinderea și întreținerea candelei timp de o lună. Pentru asta trebuie să achite 120 de lei.

ADVERTISEMENT

Trebuie spus că, la fel ca în cazul îngropăciunii, suma este acoperită cu ajutorul talonului de pensie. Prețul pentru incinerare nu este cu mult mai mare față de serviciile de înhumare (1.234 de lei față de 1.224 lei).

Actrița Ileana Stana Ionescu s-a confruntat cu probleme serioase de sănătate în ultimii ani, după ce a suferit două accidente vascular-cerebrale. Alături de ea, în tot acest timp, a fost soțul ei, Andrei Ionescu. A vegheat-o ca un înger, zi și noapte.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro...
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: „Prețurile nu sunt foarte diferite în România”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte...
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte ca o zeiţă în mijlocul luxului unde se află
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar....
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul