Life

Cât costă o doză de bere în Bulgaria. Un român a rămas uluit: ”Pentru cine mai crede că este o destinație de vacanță ieftină…”

Un român a fost surprins de cât costă, în lei, o doză de bere, în Bulgaria. Bărbatul a relatat totul pe rețelele de socializare.
31.01.2023 | 17:42
Cat costa o doza de bere in Bulgaria Un roman a ramas uluit Pentru cine mai crede ca este o destinatie de vacanta ieftina
Prețul unei doze de bere din Bulgaria, mai mare decât în București. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Mulți români tind să încline balanța către Bulgaria, atunci când vine vorba despre costuri, însă unii demonstrează contrariul. Un bărbat a fost uimit de prețul, în lei, al unei doze din bere, din țara vecină.

Un român, uluit de prețul unei doze de bere din Bulgaria. Este mai scumpă decât cea din București

Românul, revoltat de sumă, a făcut o postare pe rețelele de socializare, în care face o comparație cu valoarea unei doze de bere din București. Asta după ce a mers într-un supermarket din Veliko Tîrnovo

ADVERTISEMENT

”Pentru cine mai crede ca Bulgaria este o destinatie de vacanta ieftina, las aici niste preturi de la o cazare, un supermarket si un restaurant, din Veliko Tîrnovo si Arbanasi, un satuc montan traditional la vreo 4 km de Veliko!

Mentionez ca o leva este 2.51 lei la BNR, iar salariul minim este vreo 350 de euro, iar in Romania este vreo 515€”, a scris pe contul său de facebook Dan Zatreanu.

ADVERTISEMENT
Bere Bulgaria
Prețul unei doze de bere din Bulgaria. Sursa foto: facebook Dan Zatrean

 

Din imagini reiese faptul că o bere Kozel costă cu 50 de bani mai mult decât la noi în țară, iar în rest prețurile sunt apropiate de cele din România și nu mai mici, așa cum mulți s-ar fi așteptat.

Bere
Prețul unei beri din Bulgaria. Sursa foto: Dan Zatrean

 

”Orase frumoase, curate, vechi, linistite, cazari bune, restaurante traditionale sau clasice, multe, curate, atractive.

ADVERTISEMENT

Daca mai pui ca de la cazarea din sat pana la intrarea in Bucuresti sunt cam 180 de km, parcursi in doua ore si jumatate, drumuri foarte bune spre perfecte, libere, cred ca am facut o alegere excelenta, comparativ cu statiunile de pe Valea Prahovei si drumurile spre/ de la ele!”, a mai notat individul.

Bărbatul a făcut publică postarea, în condițiile în care mulți români optează pentru Bulgaria, pe baza prețurilor mai mici, atunci când vine vorba de o vacanță. 

ADVERTISEMENT

Bere s-a scumpit în România de la 1 ianuarie 2023

În ceea ce privește  berea, în România, începând cu 1 ianuarie, a devenit mai scumpă, după ce TVA-ul a urcat de la 5% la 19%.

”(…)  La o halbă de 10 lei, dacă punem o crestere de 14%, ar trebui să fie 11,40, dar probabil va fi 12. Oricum producătorul poate pune mai mult”, a trasmis Gabriel Biriș, analist fiscal, potrivit Observator.

ADVERTISEMENT
Tags: