Life

Cât costă o insulă în Grecia. Suma pentru care poți avea propriul tău paradis pentru vacanță

Cât ar trebui să investești pentru a deveni proprietarul unei insule în Grecia? Descoperă prețul pentru a avea propriul refugiu de vacanță.
08.07.2024 | 07:39
Cat costa o insula in Grecia Suma pentru care poti avea propriul tau paradis pentru vacanta
Cât costă o insulă în Grecia? Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Te-ai întrebat vreodată cât costă să ai propria insulă în Grecia? Vezi ce trebuie să faci pentru a deveni proprietar. Află cât trebuie să investești pentru a avea un colț de rai numai al tău.

Cât costă o insulă în Grecia. Suma pentru care poți avea propriul tău paradis pentru vacanță

Grecia este una dintre cele mai populare destinații de vacanță din lume, cunoscută pentru peisajele sale idilice și insule ce oferă adevărate colțuri de paradis. Dar cât te costă să îți transformi visul în realitate și să deții propria ta insulă privată în Grecia?

ADVERTISEMENT

Grecia deține peste 6000 de insule și insulițe, majoritatea fiind răspândite în Marea Egee și Marea Ionica. Din acest număr impresionant, unele sunt disponibile pentru vânzare sau sunt scoase la licitație, oferind oportunități unice celor care doresc să își transforme propria insulă într-un paradis privat.

La sfârșitul anului 2023, au fost scoase la vânzare peste 10 insule grecești, potrivit shtiu.ro, iar prețurile diferă in funcție de dimensiune și locație.

ADVERTISEMENT

De exemplu, Makri poate fi achiziționată pentru suma de 8 milioane de euro. Ea se găsește în Marea Ionică, în apropiere de Kefalonia și Patras, al treilea cel mai mare oraș din Grecia.

Insula Makri, cu o suprafață de doar un kilometru pătrat, găzduiește ruinele câtorva clădiri și atinge cel mai înalt punct la 126 de metri.

ADVERTISEMENT

La o mică distanță de Makri se află insula Kouneli, care a fost scoasă pe piață pentru suma de 4 milioane de euro. Aceasta are o suprafață de 250 de metri pătrați și include teren în pante și plat, lungimi de țărm stâncos și o bogată vegetație mediteraneană.

Cum să achiziționezi o insulă privată în Grecia

Aceste sume nu se compară cu prețul la care a fost licitată insula Omorfi. Potrivit unui articol de pe adevarul.ro din 2015, insula de 5 kilometri pătrați costa 50 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Suma poate părea imensă, dar există mulți oameni de afaceri cu bugetul necesar pentru a-și cumpăra propriul lor paradis. Printre aceștia se numără oligarhul Dmitry Rybolovlev, proprietarul companiei Oracle, și omul de afaceri britanic Richard Branson.

În general, oricine poate cumpăra o insulă în Grecia. Cetățenii străini pot achiziționa proprietăți imobiliare în Grecia, inclusiv insule, cu respectarea anumitor reguli și proceduri specifice. Există excepții limitate în cazul insulelor situate în apropierea granițelor naționale sau a zonelor militare.

Cei care sunt interesați trebuie să angajeaze un avocat specializat în tranzacții imobiliare internaționale pentru a se asigura că respectă toate legile și reglementările locale. Documentele implicate în achiziționarea unei insule private vor fi redactate în limba greacă.

ADVERTISEMENT