News

Cât costă o noapte de cazare în cel mai frumos sat din Europa. E la doar 200 kilometri de București

Cel mai frumos sat din Europa se află în România, la doar 200 de kilometri de capitala București, în județul Brașov, într-un peisaj de poveste.
05.12.2022 | 09:07
Cat costa o noapte de cazare in cel mai frumos sat din Europa E la doar 200 kilometri de Bucuresti
Satul Măgura, cel mai frumos din Europa. Foto: RTV
ADVERTISEMENT

Oamenii de acolo spun că ”satul atinge cerul”, fiind locul ideal pentru petrecut orice vacanță, fie ea de iarnă sau de vară.

Cel mai frumos sat din Europa e în România

Cel mai frumos sat din Europa e de fapt Măgura din Brașov, destinație perfectă pentru cei care vor să stea departe de aglomerație, dar nici nu vor să dea foarte mulți bani, așa cum s-ar întâmpla în Poiana Brașov.

ADVERTISEMENT

Măgura este un sat în comuna Moieciu din județul Brașov, Transilvania, România. Este situat în interiorul arcului carpatic, la poalele munților Piatra Craiului și Bucegi, având o populație de aproape 600 de locuitori.

Potrivit România TV, tot mai multă lume alege să-și petreacă Crăciunul și Revelionul în România, astfel că cererea pentru locurile de cazare a crescut semnificativ. În Măgura se găsesc date spre închiriere case întregi, în care încap familii numeroase.

ADVERTISEMENT

Prețurile pornesc de la 400 de lei pe noapte pentru o casă de 100 mp și pot ajunge la 1000 de lei pentru proprietăți mari. Casele au fost amenajate special pentru a fi destul de încăpătoare pentru 10-12 persoane.

La Poiana Brașov, în comparație, un sejur de patru nopți costă între 1000 și 5.200 de lei, în funcție de confort. Mai mult, oamenii vor fi nevoiți să plătească inclusiv pentru produse de tip fast-food zeci de lei pentru hotdogi, langoși sau un simplu ceai sau vin fiert.

ADVERTISEMENT

”Un meniu care conține un cârnăcior, cartofi, pâine, sosuri și apă sau Pepsi costă 35 de lei. Un burger sau cheeseburger costă 35, respectiv 40 de lei, în timp ce un hotdog XXL cu crenvurști sau cârnați costă 15, respectiv 20 de lei. O porție de cartofi prăjiți medie este 15 lei, iar una mare 20 de lei”, transmiteau cei care au studiat terasele din Poiana Brașov.

Totodată, cei care își doresc cu adevărat să admire peisajele de iarnă pot să traverseze Transalpina, cea mai înaltă șosea din România. Cu o lungime de 138 de kilometri, șoseaua străbate județele Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba.

ADVERTISEMENT

Aici se găsesc foarte multe stâne cu ciobani care oferă bulz pregătit la grătar și tocană de oaie. Turiștii pot aici să doarmă la stână pe paturi de lemn și să îmbrace haine vechi de peste 100 de ani.

ADVERTISEMENT
Tags: