Life

Cât costă o noapte de cazare la un hotel de 2 stele, în stațiunea Mamaia. Prețul e mai mare decât săptămâna trecută

Ce sumă trebuie să scoți din buzunar pentru o noapte de cazare, la un hotel de 2 stele, în stațiunea Mamaia. Costul e mai ridicat față de luna iunie.
01.07.2024 | 10:50
Cat costa o noapte de cazare la un hotel de 2 stele in statiunea Mamaia Pretul e mai mare decat saptamana trecuta
Ce sumă trebuie să scoți din buzunar pentru o noapte de cazare, la un hotel de 2 stele, în stațiunea Mamaia. Costul e mai ridicat față de luna iunie. Sursa foto: discoverdobrogea.ro
ADVERTISEMENT

Cât costă o noapte de cazare la un hotel de 2 stele, în stațiunea Mamaia. Prețul e mai mare decât săptămâna trecută. Agenții de turism și reprezentanții hotelieri au ridicat costurile începând cu data de 1 iulie 2024.

Ce sumă trebuie să scoți din buzunar pentru o noapte de cazare, la un hotel de 2 stele, în stațiunea Mamaia. Costul e mai ridicat față de luna iunie

Ce sumă trebuie să scoți din buzunar pentru o noapte de cazare, la un hotel de 2 stele, în stațiunea Mamaia. Costul e mai ridicat față de luna iunie. Majorarea este de 10% -15%, ceea ce înseamnă că turiștii trebuie să plătească mai mult.

ADVERTISEMENT

Această creștere intră în vigoare de pe 1 iulie, însă sunt hoteluri unde creșterile se vor resimți abia de pe 5 iulie. Cu toate acestea oamenii trebuie să se pregătească cu mai mulți bani atunci când vine vorba de cazare.

Dacă în urmă cu numai câteva zile călătorii puteau să găsească prețuri decente în cel mai scump loc de pe litoralul românesc, iată că acum lucrurile s-au schimbat radical. Spre exemplu, o noapte de cazare la un hotel de 2 stele din stațiunea Mamaia era săptămâna trecută 200 de lei.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, turiștii trebuie să achite pentru același hotel suma de 229 de lei. În schimb, pentru un hotel de 3 stele călătorii care ajung pe litoralul românesc, luna aceasta, trebuie să plătească suma de 240 de lei.

Pe de altă parte, cei care ajung în a doua lună de vară în staţiunea Eforie Nord trebuie să plătească la un hotel de 2 stele 207 lei, în timp ce săptămâna trecută achitau 171 de lei. În Costinești o noapte de cazare este în jur de 200 de lei.

ADVERTISEMENT

Mamaia, stațiunea care atrage turiștii de mai bine de 100 de ani

Mamaia este cea mai mare și mai cunoscută stațiune de pe litoralul românesc. Se găsește în partea de nord a municipiului Constanța, fiind denumită Perla Litoralului Românesc pentru că atrage turiștii de mai bine de 100 de ani.

Regiunea reprezintă o fâșie de plajă cu nisip fin, care se întinde pe o suprafață extrem de mare. Plaja este presărată cu foarte multe hoteluri, piscine în aer liber, parcuri de agrement, terenuri de sport și teatru de vară.

ADVERTISEMENT

În partea de vest se află lacul Siutghiol. Călătorii care ajung în acest loc au la dispoziție foarte multe oportunități de distracție, printre care se numără practicarea sporturilor de apă și pescuitul în lacul Mamaia. De asemenea, turiștii pot vedea stațiunea din telegondolă.

O singură trece costă 30 de lei de persoană. În plus, familiile cu copii mici se pot bucura de timp de calitate în satul de vacanță care are o istorie veche în spate. Faleza din stațiunea Mamaia nu trebuie trecută cu vederea pentru plimbări și cumpărături.

ADVERTISEMENT